Tilaa
Uutiset

Manamansalon Saaripäivät 24.7.

04.07.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Manamansalo

Oulujärven suurimman saaren Manamansalon aktiivinen kylätoimikunta järjesti vuonna 1990 ensimmäiset Manamansalon Saaripäivät.

Tarkoitus oli lisätä sosiaalista kanssakäyntiä kyläläisten ja mökkiläisten (kylässä on yli 300 kesämökkiä) kesken ja innostaa mökkiläiset mukaan kyläyhdistyksen toimintaan.

Yleisömenestys ylitti odotukset. Jo ensimmäisenä kesänä lähes tuhat vierasta todisti, että Saaripäivillä on tarvetta. Tästä muodostui traditio.

90-luvun lopulla säveltäjä Kassu Halonen palasi juurilleen ja toi elämäntyönäyttelynsä synnyinsaarensa lakkautetun kansakoulun tiloihin. Kylätoimikunta ja Vaalan kunta ottivat haasteen vastaan ja saneerasivat entisestä säveltäjän opinahjosta Kassu Halosen nimeä kantava Taidetalon.

Taidetalosta on muodostunut monipuolinen musiikin- ja muun kulttuurin kurssi- , näyttely- ja esiintymispaikka.

Koko perhe pääsee nauttimaan kulttuurista leppoisassa ympäristössä. Tämänvuotisilla saaripäivillä esiintyvät mm. Piirpauke, Chisu ja Mustana. Taidetalon tanssilavalla voi käydä pyörähtelemässä. Lapset kilpailevat SM-karaokelaulukilpailussa.

Eikä tässä vielä kaikki

Kesä-elokuussa voi taidetalossa ihastella taidetta, jota ovat luoneet kööpenhaminalainen hopeaseppä ja taidemaalari Clovis Henri Gauguin (Paul Gaugainin pojanpojanpoika), vaasalainen taidemaalari Fritz Jakobsson, rovaniemeläinen kuvataiteilija Jukka-Pekka Selin ja joensuulainen naivistinen itseoppinut kuvataiteilija Kai Ahmio.

Kultalevysalissa on säveltäjä Kassu Halosen tuotannosta kertova näyttely, jossa esillä mm. hänen saamansa kunniakirjat sekä kulta- ja platinalevyt.

Silmiä hivelevät myös saaren maisemat: yli 27 kilometriä puhdasta pitkää hiekkarantaa, kalaisat suppalammet sekä aarniometsä.

Lisätiedot

 

Lue myös nämä

X