Tilaa
Kilpailut

Maailman vanhimmasta kilpapurjehduspokaalista America’s Cupista otellaan jälleen lokakuussa 2024 Barcelonan edustalla

18.01.2023

Kirjoittajakari wilén

Järjestyksessään 37. America’s Cupin aikataulu on nyt lyöty lukkoon ja ensimmäiset kaksi ottelua puolustajan ja haastajan välillä käydään 12. lokakuuta Espanjan Barcelonan edustalla.

Kilpailu käydään systeemillä paras 13 ottelusta, eli se joka ensimmäisenä voittaa seitsemän purjehdusta vie vuonna 1851 luodun pokaalin edustamansa pursiseuransa palkintokaappiin. Rata-alue on kaupungin eteläosan edustalla.

Ennen varsinaista AC-kilpailua järjestetään haastajien karsintaregatta ja Naisten America’s Cup -finaali.

Neljästä haastajasta amerikkalainen American Magic  ja uusi Alinghi Red Bull Racing harjoittelivat jo syksyllä vanhoilla AC75-veneillä.

Jokainen tiimi saa rakentaa ainoastaan yhden uuden veneen, näin pyritään säästämään kustannuksia. Ilmoittautumismaksuissa järjestäjä ei ole kursaillut; se on yhteensä 2,25 miljoonaa US-taalaa plus yksi miljoona takuutalletuksena. Maksut eivät koske puolustajaa.

Brittihaastaja INEOS Britannia on rakentanut sääntöjen salliman 12-metrien testiveneen Mercedes F1 -suunnittelijoiden tukemana. Se on saanut merkinnän T6 ja näyttää varsin radikaalilta, kulmikkaalta ja litteäpohjaiselta. Mallia testataan Palma de Mallorcalla.

Italialainen haastaja Luna Rossa Prada Pirelli on jo purjehtinut omalla pienoismallillaan.

America´s Cup

Sveitsin-haastaja harjoittelee Barcelonan edustalla AC-puolustajan Emirates Team New Zealandin ensimmäisellä AC75-veneellä.

 

Lue myös nämä

X