Tilaa
Uutiset

Lontoon esiolympialaiset, Weymouth: Suomeen esiolympiakultaa

11.08.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Sari Multala

Silja Lehtinen, Silja Kanerva ja Mikaela Wulff ottivat torstaina hienon 3-2 voiton Venäjän Jekaterina Skudinan tiimistä.

Dramatiikkaakaan ei puuttunut, kun ratkaisevan viidennen purjehduksen viimeisellä osuudella suomalaiset onnistuivat hankkimaan venäläisille rangaistuksen. Tämän jälkeen Skudina jahtasi Lehtisen venettä yrittäen saada tuomareilta rangaistusvihellyksen suomalaisille. Se ei onnistunut, mutta Silja Lehtinen sen sijaan putosi veneestä.

Tämän jälkeen suomalaisvene keskittyi saamaan uimarin takaisin kyytiin, kun taas venäläiset suorittivat rangaistuskäännöstään. Suomalaiset selvisivät yllättävästä tilanteestaan nopeasti gastien otettua sekä ohjauksen haltuunsa että kipparin vaatteista tukevan otteen ja ehtivät maalilinjalle voittajina.

Kisaa paikan päällä seurannut purjehduksen lajiliiton valmennuspäällikkö Esko Rechardt kehui vuolaasti voittoisaa kolmikkoa:

– Tytöt roikkuivat kuin eläimet, tekivät parempia manöövereitä ja olivat koko ajan niskan päällä. Ehdottomasti ansaittu voitto, mutta tämän jännemmäksi sitä ei kyllä kukaan olisi voinut tehdä!

Lisätietoja

Lähde: Audi Match Race Teamin tiedotus
Kuva: Sari Multala
(Kuvassa vas. Silja Lehtinen, tiimin valmentaja Evan Walker, Mikaela Wulff ja Silja Kanerva) 

 

Lue myös nämä

X