Tilaa
Uutiset

Lontoon esiolympialaiset, Weymouth: Silja Lehtisen tiimi avasi esikisat voitokkaasti

03.08.2011

KirjoittajaKiti Westerback

© Thom Touw

Silja Lehtinen, Silja Kanerva ja Mikaela Wulff aloittivat urakkansa Weymouthin esiolympialaisissa vakuuttavasti.

Neljä voittoa päivän neljässä purjehduksessa ovat jo viemässä heidät kahdeksan parhaan jatkopurjehduksiin, vaikka vielä seitsemän ottelua on jäljellä. Perusteellinen harjoitusjakso kolmen muun tiimin sekä hyvin alkanut yhteistyö uuden valmentajan kanssa ovat tekijöitä nousukunnon takana.

Suomalaisten avauspäivän neljä vastustajaa olivat varsin kovatasoisia. Suomalaistrio veti pidemmän korren sekä maailmanmestari Lucy McGregorin brittitiimiä että Espanjan Euroopan mestari Tamara Echegoyenia vastaan. Lisäksi voittoihin yllettiin Tanskan Lotte Meldgaardin ja Hollannin Mandy Mulderin tiimeistä.

– Uusi valmentaja on ollut tosi hyvä, yhteinen sävel löytyi heti ja on opittu tosi paljon täällä. Samalla on osattu olla murehtimatta niitä asioita, jotka eivät ole olleet tämän leirin huomion kohteena. Edetään askel kerrallaan ja rakennetaan positiivista fiilistä ja itseluottamusta.

– Tuntui todella hyvältä päästä lähtöviivalle, kun olimme tiiminä vahvasti samalla asialla. Uusi työjako veneessä on toiminut hienosti, toinen Silja ja Miksu ovat ottaneet lisää vastuuta ja minä ehdin keskittymään vene venettä vastaan purjehdukseen. Kommunikaatio on taas parantunut isoin harppauksin, kippari Lehtinen analysoi päivää.

Australialainen Evan Walker on ottanut tiimin valmennusvastuun esikisoissa ja jatkosta neuvotellaan heti tämän kisan kokemusten perusteella.

On varsin todennäköistä, että yhteistyöstä tulee pidempiaikaista. Olympiapaikan lunastamisen kannalta ratkaisevat MM-kisat purjehditaan Australian Perthissä joulukuussa ja Evanin paikallistuntemuksesta ei voi olla kuin hyötyä.

Weymouthissa kisat käydään aluksi sataman sisällä, viimeisinä päivinä match race -rata viedään ulommas ja silloin varmasti myös virran merkitys korostuu.

Lontoon olympialaisten testikilpailun kisavesille pääsee Suomen edustajista seuraavaksi RS:X-purjelautailija Tuuli Petäjä huomenna.

Vuoroaan odottavat vielä 470-tiimi Joonas ja Niklas Lindgren, Laser-luokan Fredrik Westman, Laser Radial -luokan Sari Multala, Finn-jollien Tapio Nirkko sekä 49er-luokan Team Fazerin Sininen eli Lauri Lehtinen ja Kalle Bask.

Viimeiset mitalipurjehdukset käydään lauantaina 13. elokuuta.

Kilpailuaikataulu

2.8.-11.8. Match race
4.8.-11.8. RS:X
5.8.-12.8. 470, Laser ja Laser Radial
6.8.-13.8. 49er, Finn ja Star

Lisätietoja

Lähde: Audi Match Race Teamin ja Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedotus
Kuva: Thom Touw

Lue myös nämä

X