20.08.2012

KirjoittajaKiti Westerback

International Raceboard Class

Olympiahopean lisäksi Suomeen saatiin viime viikolla purjelautailun jalometallia Hollannista.

Medemblikissä kilpailtiin viime viikko purjelautailun Raceboard-luokan nuorten ja Masters-sarjan maailmanmestaruudesta. Masters-sarjassa kilpaili 70 purjelautailijaa ja nuorten sarjassa 22.

Suomea kilpailuissa edusti HySurfin Daniel Blinnikka, PWR:n Juha Blinnikka ja LRPS:n Kalevi Männistö (kuvassa FIN-50). He olivat menestyksekkäästi mukana myös Raceboard-luokan yleisen sarjan MM-kisoissa Porin Yyterissä kesäkuussa. Tuolloin Daniel sijoittui kokonaiskilpailussa kolmanneksi, Juha oli kokonaiskilpailun viides ja Kalevi yhdeksäs.

Täyden viiden kisapäivän ja vaihtelevissa tuulissa ajettujen 15 mestaruuskisalähdön jälkeen Juha Blinnikka tuli Mastersien kolmanneksi jäämällä vain pisteen päähän toiseksi tulleesta Pedro Mourasta. Mastersien voiton vei nimiinsä espanjalainen Alex Buchau. Kolmannella sijallaan Juha Blinnikka oli samalla Grand Masters-sarjan ykkönen.

Kalevi Männistö oli tyylikkäästi Veteran-sarjan ykkönen.

Nuorten sarja oli alusta alkaen tiukkaa taistoa. Daniel Blinnikka taisteli tiukasti kirkkaimmasta mitalista voittaen ensimmäisen kisalähdön, mutta sitten venäläinen Artem Murashev otti nimiinsä seuraavat kaksi lähtöä. Lopulta nämä kaksi päätyivät lopputuloksissa samoihin pistemääriin ja kun laskettiin huonoimmat tulokset pois, Daniel nousi palkintopallille lunastamaan nuorten sarjan hopeamitalin. Kolmanneksi nuorten sarjassa sijoittui argentiinalainen Bautista Saubidet Birkner.

Seuraavan kerran isä ja poika Blinnikka nähdään kotimaan kisoissa Kalajoella 6.-9. syyskuuta, jolloin kilpaillaan Formula- & Slalom-luokkien Suomenmestaruudesta. Samoihin kisoihin osallistuu myös Suomeen mestarillisesti olympiahopeaa tuonut HSK:n Tuuli Petäjä (FIN-1).