Tilaa
Uutiset

Liikennevirasto selvittää majakoiden turvallisuuden

31.05.2013

KirjoittajaKiti Westerback

Jarmo Vehkakoski

Kiinnostus majakkavierailuja kohtaan on kasvanut.

Taatakseen vierailijoiden ja työntekijöiden turvallisuuden majakoilla Liikennevirasto käynnisti hallinnassaan olevien majakoiden turvallisuuskartoitukset.

Viranomaistarkastuksissa todetaan matkailukohteelta vaadittavat turvallisuusvaatimukset ja puutteet sekä selvitetään mahdolliset työturvallisuuspuutteet. Tarkastusten jälkeen Liikennevirasto päättää, mille majakoille tehdään vierailukäytön vaatimat korjaus- ja suojaustoimenpiteet.

Ennen viranomaistarkastuksia ja mahdollisia korjauksia majakoille ei pääsääntöisesti päästetä vierailijoita. Kielto ei tässä vaiheessa koske majakoita, joiden käytöstä vastaa nimetty henkilö tai joista Liikennevirastolla on voimassa oleva vuokrasopimus.

Ensimmäisenä tutkittiin Tankarin majakka

Kokkolan edustalla sijaisevan Tankarin majakan turvallisuus kartoitettiin 21.5. yhdessä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen sekä Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitoksen edustajien kanssa.

Tarkastuksessa havaittiin puutteita mm. sähkölaitteiden suojauksissa, portaikkojen turvallisuudessa ja poistumisteistä. Majakka ei sovellu nykyisellään yleiseksi kokoontumis- ja nähtävyystilaksi.

Ensimmäiseksi korjataan työturvallisuuteen vaikuttavat puutteet ja selvitetään vierailukäytön vaatimien puutteiden laajuus ja kustannukset.

Lähde: Liikennevirasto
Kuva: Jarmo Vehkakoski

Lue myös nämä

X