Tilaa
Uutiset

Lengers Yachts avasi toimiston Suomessa

Helsinkiin avattu veneliike edustaa viittä luksusvenemerkkiä.

09.05.2022

Kirjoittajatomi peurakoski

Huhtikuun alkupuolella Helsingin keskustaan avattu Lengers Yachts -vene­liike edustaa luksusveneitä, jotka eivät aivan joka veneilijän kukkarolle sovi: halvimman mallin hinta on 200 000 euroa, kalleimman 25 miljoonaa euroa. Skandinavian, Suomen ja Baltian myyntijohtajan Juha Pulkkisen mukaan potentiaalisia ostajia kuitenkin alueelta löytyy.

Hollannissa pääkonttoriaan pitävä Lengers Yachts edustaa Suomessa Sanlorenzo, Bluegame, Stratos, Prestige sekä Sacs -venemerkkejä.  Yhtiöllä on 70 työntekijää ja kuusi toimistoa viidessä maassa.

Yhtiön tavoitteena on myydä noin 120 venettä vuodessa, joista Suomen toimiston osuudeksi ennustetaan noin kymmentä prosenttia.

Helsingin liikkeen avajaistilaisuuteen oli saapunut myös Janne Mäenpää, joka kaavailee noin 70-jalkaisen jahdin ostamista. Mäenpää odottelee tässä kuussa valmistuvaksi Princess V50 -jahtia, jonka hän mahdollisesti vaihtaa joko Sanlorenzoon tai Bluegame-jahtiin. Mäenpään mukaan laatumielikuva ja brändi puhuttelevat veneliikkeen valinnassa, kuin myös yhtiön koko ja toimitusvarmuus.

Lengers Yachtsin toimitusjohtajan Jeroen Gootjesin mukaan Venäjän tilanne ei tule vaikuttamaan yhtiön toimintaan juurikaan, sillä Venäjälle yhtiön on myynyt vuosittain vain keskimäärin yhden luksusjahdin.

Lengers Yachts ottaa vaihdossa vastaan minkä merkkisiä veneitä tahansa, ei pelkästään edustamiaan merkkejä.

Lue myös nämä

X