Tilaa
Uutiset

Lauttasaaren ympäri lauantaina

06.09.2013

KirjoittajaKiti Westerback

Suomen Purjelautaliitto

Parinkymmenen vuoden tauon jälkeen purjelautailijat valtaavat jälleen Lauttasaaren vesistön, kun 21. Lauttasaaren Ympäripurjehdus käynnistyy lauantaina 7.9.

1980-90-lukujen taitteessa purjelautailu oli koko kansan suosiossa ja pääkaupunkiseudun vesillä järjestettiin useita menestyksekkäitä purjelautailutapahtumia. Legendaarinen Lauttasaaren ympäripurjehdus keräsi kulta-aikanaan vesille jopa tuhatkunta osallistujaa.

Tuuli Petäjä-Sirénin tuoman olympiamitalihuuman nosteessa myös tämä merkittävä tapahtuma saa jatkoa. Tapahtuman herätti henkiin hänen kotiseuransa Helsingfors Segelklubb (HSK).

Promoottorina tapahtuman toteuttamiselle toimii Suomen Purjelautaliitto ry:n organisaatio, joka vastaa toteutuksesta yhdessä HSK:n ja Helsinki Windsurfing Clubin (HWC) kanssa. Mukana tapahtumassa on myös Helsinki Surfrider Foundation, joka toimii puhtaiden surfrantojen ja -vesien puolesta. Tapahtuman päätukijoita ovat Rip Curl ja Rautio Sports.

– Arvioisin mukaan olevan tulossa viitisenkymmentä osallistujaa. Olemme saaneet mukavasti yhteydenottoja niin uusilta kilpailijoilta kuin vanhemmiltakin purjelautailijoilta, jotka aikanaan nostivat lajin koko kansan tietoisuuteen. Toivonkin tapahtuman tuovan paikalle useamman sukupolven surffareita, joiden kanssa rakennamme yhdessä pohjaa tapahtuman jatkuvuudelle tulevillekin vuosille. Tapahtuma toimii myös merkkipaaluna pursiseurojen ja purjelautailijoiden yhteistyön vankistamisesta, kommentoi Sanna Päivärinta, Suomen Purjelautaliitto ry:n puheenjohtaja.

Tuuli Petäjä-Sirén avaa tapahtuman HSK:lla klo 10.30 ja noin klo 11 kilpailun ensimmäisen lähdön on määrä käynnistyä. Kilpailun lähtö- ja maalialue ovat HSK:n edustan merialueella.

Tapahtumassa kilpaillaan perinteisen kölilautaluokan lisäksi avoimessa purjelautaluokassa sekä SUP (Stand Up Paddle)-luokassa.

Lisätietoja

Lähde: Suomen Purjelautaliitto
Kuva: Surfing ry

Lue myös nämä

X