Tilaa
Uutiset

Lautoilla liikenne laskussa

15.04.2011

KirjoittajaKippari

Kiti Westerback

Kustavin Vuosnaisista Ahvenanmaan pääsaarelle Brändön Åvan kautta suuntautuva lauttaliikenne koki viime vuonna pienen ja yllättävän takaiskun, kun tällä saaristoreitillä kulkevien matkustajien määrä putosi edellisvuodesta peräti viisi prosenttia. Vain heinä- ja marraskuussa liikenteessä ylitettiin viime vuoden määrät.

Jos matkustajamäärää verrataan esimerkiksi viiden vuoden takaisiin lukuihin, pudotus on todella suuri, peräti 18 prosenttia. Viimevuotinen pudotus oli 78 000 henkeä. Ajoneuvojen kohdalla pudotus oli neljän prosentin luokkaa ja lukumäärä oli 34 300 ajoneuvoa.

Ainoa ajoneuvoryhmä, joka viime vuonna ylsi edellisvuoden tasolle oli polkupyörät. Vuosnaisten lauttasataman kautta niitä kulki 3 960 kappaletta. Määrässä on kasvua peräti 346 polkupyörää.

Laskua on tapahtunut myös Aurora-maantielautan reitillä Iniö-Kustavi, missä matkustajamäärät putosivat melkein kaksi prosenttia. Matkustajia oli 87 860 ja ajoneuvojen kohdalla päädyttiin puolestaan lukumäärään 43 675, jotka kumpikin ovat reilusti alle edellisvuoden määrän.

Lue myös nämä

X