Tilaa
Uutiset

Laser Radial MM, Rizhao: Tuula Tenkanen 17:s, Heidi Tenkanen 31:s

02.10.2013

KirjoittajaKiti Westerback

Tom Lönnqvist

Tiistaina Kiinan Rizhaossa alkaneissa naisten Laser Radial -luokan MM-kisoissa ajettiin keskiviikkona kaksi lähtöä.

Tenkasen sisarukset paransivat tänään roimasti otteitaan ja nousivat kokonaissijoituksissa merkittävästi huolimatta puuskaisesta ja ”reikäisestä” tuulesta.
Tiistaina sumussa ja tasaisen kevyessä tuulessa Tuula ja Heidi Tenkasen kilpailu ei saanut toivottua aloitusta, sillä ensimmäisen päivän jälkeen sisarukset olivat 59:s ja 62:s. Tuula Tenkasen (kuvassa) ensimmäinen startti tuomittiin varaslähdöksi ja hän jäi ilman tulosta. Toisessa hän oli 16:s. Heidi Tenkaselle kevyt tuuli oli ongelmallinen ja tulokset jäivät molemmissa lähdöissä kahdenkymmenen paremmalle puolelle (26. ja 34).

Tuula Tenkanen otti tänään päivän ensimmäisestä startista lähtövoiton ja toisessa hän oli kahdeksas.

– Hieman jäi harmittamaan toisen lähdön toinen kryssi, jossa taktisen virheen vuoksi putosin muutamia sijoja, hän mietti kilpailupäivän jälkeen.

Heidi Tenkasen keskiviikko oli myös eilistä huomattavasti parempi. Hän oli ensimmäisen lähdön neljäs ja toisen lähdön 13:s.

– Erityisesti ensimmäisiin krysseihin olin tänään todella tyytyväinen, hän totesi.

Tuula Tenkanen otti suuren harppauksen kokonaistuloksissa 17:nneksi, Heidi Tenkanen on 31:s.

Tuula Tenkanen aikoo pyrkiä regatassa vähintään kärkikymmenikköön ja parantaa edellistä MM-kilpailusuoritustaan (12:s). Heidi Tenkasen päätavoitteena on tehdä tasainen tulos ”kelissä kuin kelissä”.

Kiinassa kohtaavat samat Laser Radialin kärkinimet kuin Irlannissa muutama viikko sitten käydyissä EM-kisoissa. Nyt regatassa ovat mukana myös Kiinan ja USA:n kärkinimet. Kilpailun johtoon siirtyi ensimmäisenä päivänä USA:n Paige Railey, joka keskiviikkona sai antaa johtopaikan Belgian Evi van Ackerille.

Maailmanmestaruus ratkotaan maanantaina 7.10

Lisätietoja

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily
Kuva: Tom Lönnqvist

Lue myös nämä

X