Tilaa
Uutiset

Laser Radial MM: Multala viides, Tenkanen 14:s

10.07.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Laser MM 10.7.10

Suomalaisten avauspäivä Laser Radialin MM-kisoissa sujui lupaavasti. Kisat avattiin perjantaina kahdella karsintalähdöllä. Puolustava maailmanmestari Sari Multala oli kiinni osakilpailuvoitossakin.

– Toisessa lähdössä otin hiukan varovaisen lähdön, mutta pääsin kuitenkin pian vapaisiin tuuliin. Toisen vastatuuliosuuden aikana nousin johtoon, mutta hävisin sen taas sivutuuliosuudella, kun en ollut tarpeeksi tarkkana. Viimeisellä vastatuuliosuudella vielä toinen vene pääsi ohitseni ja olin maalissa 3:s, Multala kertoo.

Multalan päivän loppusijoitukset olivat 4:s ja 3:s. Yhteistuloksissa hän on kahden lähdön jälkeen sijalla 5:s.

– Kohtuullinen aloitus, vaikka pari virhettä vähemmän olisin voinut tehdä. Olen kuitenkin hyvin mukana kisassa ensimmäisen päivän jälkeen, Multala arvioi avauspäiväänsä.

Kisojen toisen suomalaisedustajan Tuula Tenkasen ensimmäisen päivän purjehdukset sujuivat myös hyvin. Ensimmäisen lähdön startti jätti toivomisen varaa, mutta päivä parani loppua kohden. Sijoituksilla 11 ja 10 Tenkanen on ensimmäisen päivän jälkeen kokonaiskisassa 14:s.

– Vauhti on kohdallaan ja Tuula jatkaa kisaa hyvissä tunnelmissa, Tenkasen valmentaja Minna Aalto raportoi paikan päältä.

Kisaa johtaa tuoreen maailman rankingin kakkossijaa pitävä Alankomaiden Marit Bouwmeester, toisena samalla yhteispistemäärällä on USA:n Anna Tunncliffe.

Purjehdukset alkoivat karsinnoilla perjantaina 9.7. ja ohjelmassa on kaksi osakilpailua päivittäin. Mitalit ratkeavat 14. heinäkuuta.

Kisoissa purjehditaan myös miesten sarjassa, jossa Suomella ei ole edustajia. Laser Radial on naisten olympialuokka.

Lisätietoa

Lähde: Purjehtijaliiton tiedotus
Kuva: Marc Turner/RYA

Lue myös nämä

X