Tilaa
Uutiset

Laser Radial MM: Multala uusi mestaruutensa

14.07.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Sari Multala 14.7.10 

Sari Multala on voittanut Laser Radial luokan MM-kisat Skotlannin Largsissa. Suomalaismenestyksen täydensi Tuula Tenkanen yltämällä kymmenen parhaan joukkoon.

Sari Multalan toinen perättäinen maailmanmestaruus varmistui, kun liian kovista tuulista johtuen keskiviikon purjehdukset lopulta jouduttiin perumaan.

– Tänään oli tosi pitkä päivä ja lopuksi melko hermostuttavakin odottelu rannassa. Kun mestaruus vihdoin selvisi, on fiilis ihan mielettömän hyvä! Olen tosi tyytyväinen siihen, että onnistuin haastavista keleistä huolimatta purjehtimaan hyvin, Sari Multala kertoo.

Tänään varmistunut maailmanmestaruus on Multalalle toinen perättäinen Laser Radial -luokassa. Menestyneen purjehtijan saavutuksiin kuuluu myös E-jollien maailmanmestaruus sekä useita MM- ja EM-mitaleita kummassakin luokassa.

Heilahtelevat tuuliolot toivat oman jännityksensä Largsin kisoihin. Tiistain purjehdukset peruttiin liian heikon tuulen takia ja keskiviikkona tuuli yltyi liian kovaksi kisaamiselle. Näin voimaan jäivät tulokset maanantailta.

Suomen toinen edustaja 19-vuotias Tuula Tenkanen sijoittui hienosti kymmenenneksi ja oli paras alle 21-vuotias.

– Olen tosi tyytyväinen, koska tavoitteeni oli päästä kymmenen joukkoon ja pääsin tavoitteeseeni, Tenkanen kertoo.

Tenkanen ja Multala tekivät suomalaista purjehdushistoriaa kun ensimmäistä kertaa yhden luokan arvokisoissa kaksi suomalaispurjehtijaa yltää kymmenen parhaan joukkoon.

– Harmi, kun sen verran vähän lähtöjä saatiin purjehdittua. Paikka oli tosi hieno, kävi varmaankin vähän huono tuuri tuulien kanssa, koska vielä ennen kisoja leirillä tuuli joka päivä, Tenkanen kertoo.

Myös Puolan Marcin Rudawski uusi mestaruutensa – todella vakuuttavalla 1, 2, 1, 1, 1 -sarjallaan.

LOPPUTULOKSET 

1. Sari Multala 4, 3, 1, (49), 2, 5  = 15
2. Marit Bouwmeester NED 2, 1, 5, 7, 6, (8) = 22
3. Paige Railey USA 4, (10), 7, 5, 5, 3 = 27
         
10. Tuula Tenkanen 11, 10, (21), 1, 21, 12  = 55

Lisätietoa

Lähde: Suomen Purjehtijaliiton tiedotus
Kuva: Marc Turner/RYA

Lue myös nämä

X