Tilaa
Uutiset

Laser Radial MM: Multala neljäs, Tenkanen 12:s

11.07.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Laser MM 10.7.10 

Suomalaiset pääsivät tänään voitonmakuun, kun Sari Multala ja Tuula Tenkanen ottivat kumpikin lähtövoiton Laser Radialin MM-kisoissa.

Hallitseva maailmanmestari Sari Multala avasi lauantain kisapäivän Skotlannissa parhaalla mahdollisella tavalla. Päivän toinen ja MM-regatan neljäs karsintalähtö päättyi kuitenkin sijaluvuille, joilla Multalaa ei juuri ole totuttu näkemään.

– Tänään oli kaksijakoinen päivä: ensimmäisen lähdön voitin, toisessa olin lähes viimeinen. Starteissa jäi parannettavaa ja toisessa lähdössä reitinvalinta meni täysin pieleen, Multala kertoo.

Päivän toisessa lähdössä Mutala sijoittui vasta 49:nneksi, joka kuitenkin putoaa nyt neljän lähdön jälkeen heikoimpana sijoituksena pois yhteispisteistä. Kolmen hyvän lähdön ansioista Multala on nyt kisassa neljäntenä. Viiden kärki on tällä hetkellä pisteen sisällä, joten epäonnistumisiin ei juuri ole varaa.

– Huomenna tarvitsen kaksi hyvää sijoitusta, jotta finaaleissa on vielä hyvät mahdollisuudet kärkeen, Multala toteaa.

Tuula Tenkanen otti puolestaan päivän toisen lähdön voiton vakuuttavalla suorituksella. Kaksijakoisuutta oli kuitenkin havaittavissa myös Tenkasen suorituksissa:

– Tuulan ensimmäinen purjehdus epäonnistui ja hän oli 21. Toinen meni erittäin hyvin ja Tuula johti kilpailua joka merkillä, Tenkasen valmentaja Minna Aalto kertoo.

Maaliin Tenkanen tuli kahden muun kilpailijan kanssa, mutta lähtövoitto ratkesi kuitenkin suomalaisen eduksi. Kokonaistilanteessa Tenkanen lähtee sunnuntaihin sijalta 12.

Kisaa johtaa toista päivää Alankomaiden Marit Bouwmeester. Ensimmäiset neljä kilpailijaa, Multala mukaan lukien ovat tasapisteissä nyt kun heikoin suoritus neljästä on tiputettu pois. Sunnuntaina purjehditaan jälleen kaksi karsintasarjan lähtöä. Finaalit alkavat maanantaina ja mitalit ratkeavat 14. heinäkuuta.

Lisätietoa

Lähde: Purjehtijaliiton tiedotus
Kuva: Marc Turner/RYA

 

Lue myös nämä

X