Tilaa
Uutiset

Laser Radial MM-kisat Largsissa 9.-14.7.

08.07.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Laser MM 2009

Laser Radialin MM-kilpailut pyörähtävät käyntiin Skotlannin Largsissa perjantaina 9.7. Kisoihin osallistuu naisten sarjassa 118 purjehtijaa 41 maasta. Suomalaisista mukana ovat hallitseva maailmanmestari Sari Multala ja tuore alle 21-vuotiaiden EM-mitalisti Tuula Tenkanen.

– Lähden MM-regattaan hyvin mielin, sillä harjoitukset ovat sujuneet hyvin ja olen nauttinut purjehduksesta, Tuula Tenkanen kertoo.

Kesäkuun Tallinnan EM-kilpailun jälkeen Tuula Tenkasen ohjelmassa on ollut harjoittelua niin kotimaassa kuin ulkomailla. Leiri Santanderissa yhdessä Espanjan maajoukkueen kanssa kesäkuun lopulla oli onnistunut ja viimeiset päivät Tenkanen on harjoitellut MM-kilpailupaikalla Largsissa, Skotlannissa.

– Tavoitteenani on purjehtia hyvä regatta ja sijoittua ensi kertaa aikuisten arvokisoissa kymmenen parhaan joukkoon, Tenkanen sanoo.

Sari Multalalla on puolustettavanaan kultamitali viime vuoden Japanin MM-kisoista. Maisemat ja olosuhteet kisapaikalla ovat jälleen hieman erilaiset.

– Kaikki on osaltani valmista kisaa varten. Olin täällä paikan päällä harjoittelemassa viikon verran ja sinä aikana ehdin vähän tutustua paikkaan. Largs on pieni kaupunki Skotlannin länsirannikolla, missä maisemat ovat kauniita, mutta sää melko surkea. Saavuttuani tänne uudestaan pari päivää sitten on sadetta tullut joka päivä ja lämpötila vaihdellut 10 ja 15 asteen välillä. Treenileirin aikana saimme harjoitella sekä kevyehkössä että reippaammassa tuulessa ja nyt ennen kisaa tuulta on riittänyt, Multala kertoo

Multalan tavoitteet ovat luonnollisesti korkealla:

– Tämä on kauden pääkilpailuni ja tavoitteena on menestyä hyvin. Sopivaa jännitystä alkaa olla vatsanpohjalla ja odotan jo innokkaasti pääseväni tositoimiin. Kisassa on kuitenkin paljon tiukkoja vastustajia, joten hyvä tulos vaatii hyvää purjehdusta joka päivä, Sari Multala kertoo.

Laser Radialin MM-regatan kisapaikka Largs sijaitsee Skotlannin länsirannikolla. Purjehdukset alkavat karsinnoilla perjantaina 9.7. ja ohjelmassa on kaksi osakilpailua päivittäin. Mitalit ratkeavat 14. heinäkuuta.

Kisoissa purjehditaan myös miesten sarjassa, jossa Suomella ei ole edustajia. Laser Radial on naisten olympialuokka.

Lisätietoa 

Lähde: Purjehtijaliiton tiedotus

Lue myös nämä

X