Tilaa
Uutiset

Laser EM/4. päivä: Multala, Tenkanen ja Collura kisaavat mitaleista

09.06.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Sari Multala

Viimeinen karsintapäivä Laser-luokkien EM-kisoissa Tallinnassa sujui Suomen kärkipurjehtijoilta kohtalaisesti.

Sari Multala purjehti kaksi lähtöä tasaisin sijoituksin ollen tänään 6:s ja 10:s. Multalan päivää varjostivat vaikeudet lähdöissä.

– Tänään purjehdus oli jotenkin tosi vaikeaa. En muista milloin olisin purjehtinut näin huonosti. Otin huonot lähdöt, enkä oikein päässyt sinuiksi tuulen kanssa. Siihen nähden tulokset olivat kohtuulliset.

Multala on tällä hetkellä kokonaispisteissä viidentenä. Hän uskoo kuitenkin kahden viimeisen purjehduspäivän olevan ratkaisevia.

– Finaaleissa ratkeaa kaikki, sillä piste-erot ovat pienet, hän summaa.

Tuula Tenkanen onnistui päivän ensimmäisessä lähdössä ollen 5:s. Päivän toisen lähdön tuloksena oli 13. sija, joka on myös Tenkasen tämänhetkinen sijoitus kokonaispisteissä. Nousua eiliseen sijoitukseen EM-kisassa on yksi sija.

Piste-erot lähimpiin kilpakumppaneihin ovat pienet, ja valmentaja Minna Aalto uskookin Tenkasen mahdollisuuksiin parantaa edelleen:

-Tuula on nyt 13:s ja vain kolmen pisteen päässä kymmenennestä sijasta. Kärkikolmikko on hieman karannut muilta, mutta neljässä finaalilähdössä ehtii tapahtua vielä paljon, Aalto toteaa.

Laser Standardin puolella Pierre Colluran sijoitus EM-kisassa on kahdeksan lähdön jälkeen 21.

– Ensimmäinen lähtö sujui ihan ok. Minulla oli hieman ongelmia startin jälkeen, mutta onnistuin nousemaan, ja olin lopulta kuudes. Toisessa lähdössä tein arviointivirheen ja putosin joukon hännille. Onnistuin kuitenkin nousemaan viimeisellä myötätuuliosuudella 11 sijaa ollen 23, Collura raportoi Tallinasta.

Torstaina ja perjantaina vuorossa ovat finaalit. Kummassakin luokassa purjehditaan yhteensä neljä finaalilähtöä.

Finaaleja varten purjehtijat jaetaan kulta- ja hopeafleeteihin, Standard-luokassa urheilijoita riittää myös pronssifleetiin.

EM-mitalit ratkaistaan kultafleetissä, jossa suomalaisista Radial-luokassa purjehtivat Sari Multala ja Tuula Tenkanen sekä Standardissa Pierre Collura.

Lynn Backström on Laser Radialin tulosluettelossa 47:s, Rebecka Behm 55:s, Noora Koskiahde 67:s, Ida Voutilainen 69:s ja Johanna Gustafsson sijalla 81.

Mattias Lindfors on Laser Standardin tulosluettelossa 64:s, Teemu Rantanen 75:s, Benjamin Grönholm 93:s ja Joonatan Partinen 109:s.

Alun perin mukaan ilmoittautuneet Heidi Tenkanen ja Leo Martio eivät osallistuneet kisoihin.

Katso video neljännen kilpailupäivän tapahtumista

Kuva: Aivar Kullamäe/Laser European Championships & Trophy 2010 Tallinn
Lähde: Purjehtijaliiton tiedotus

 

Lue myös nämä

X