Tilaa
Uutiset

Laser EM/2. päivä: Collura neljäs, Multala kahdeksas

08.06.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Laser_em_20100607

Tallinnan Laser-luokkien EM-kisojen toinen päivä valkeni sumuisena ja lähtöjä jouduttiin viivästyttämään useilla tunneilla. Odottelun jälkeen molemmissa luokissa saatiin purjehdittua suunnitellut kaksi lähtöä.

Parhaiten päivä sujui Pierre Colluralta, joka nousi Laser Standardin kokonaiskisassa neljänneksi. Collura purjehti toisena päivänä 23:nneksi ja 5:nneksi.

– Olosuhteet tänään olivat hyvin haasteelliset, mutta tuuli ei ollut läheskään yhtä puuskainen kuin eilen, joten sen suunnasta pääsi helpommin perille. Ensimmäisessä lähdössä tein joitakin virheitä ja se kostautui menetettyinä sijoina. Toisessa lähdössä olin koko ajan kärkiryhmässä, sain hyvän lähdön ja onnistuin säilyttämään asemani, Collura raportoi Tallinasta.

Kokonaistilanteessa Collura on nyt neljäntenä. Laser Standardien kisaa johtaa edelleen Hollannin Rutger Schaardenburg. Mattias Lindfors on 78:s, Teemu Rantanen 80:s (kuvassa keskellä), Benjamin Grönholm 121:s ja Joonatan Partinen 125:s.

Laser Radial: Multala kahdeksas

Laser Radialeissa ensimmäisen päivän jälkeen kolmantena ollut Tuula Tenkanen aloitti toisen päivän hyvin. Erinomaisen lähdön jälkeen hän johti päivän ensimmäistä kisaa, mutta väärä laidan valinta pudotti hänet 13:nneksi. Kun päivän toisestakin lähdöstä lopputuloksena oli 19. sija, laski Tenkasen kokonaissijoitus EM-kisan yhteistuloksissa 13:nneksi.

Sari Multala onnistui maanantainakin paremmin päivän toisessa lähdössä.

– Ensimmäisessä lähdössä olin huonon alun jälkeen noussut kärkitaistoon, mutta toisella vastatuuliosuudella hölmö virhe pudotti minut kauas kärjestä. Toinen lähtö sujui paremmin ja olin siinä neljäs. Tällä hetkellä pari kilpasiskoa on vähän karkumatkalla, mutta toisaalta kisasta on purjehdittu vasta kolmasosa, Multala kertoo.

Kisaa johtaa Kroatian Tina Mihelic. Multala on nyt kokonaiskisassa 8:s. Rebecka Behm on 88 osallistujan tulosluettelossa 43:s, Lynn Backström 47:s, Noora Koskiahde 56:s, Ida Voutilainen 58:s, ja Johanna Gustafsson 86:s.

Katso video toisesta purjehduspäivästä

Mitalien kohtalo ratkeaa perjantaina 11.6.

Kuva: Aivar Kullamäe/Laser European Championships & Trophy 2010 Tallinn
Lähde: Purjehtijaliiton tiedotus

 

Lue myös nämä

X