Tilaa
Uutiset

Laser EM, Dublin: Tuula Tenkanen 5:s

09.09.2013

KirjoittajaKiti Westerback

Richard Langdon/Ocean Images

Tuula Tenkanen oli Dublinissa purjehdittujen EM-kisojen lopputuloksissa viides.

Hän voitti ensimmäisen lähdön, toisessa hän oli 11:s ja kilpailun viimeisessä lähdössä purjehti maaliin 7:ntenä.

– Loistava fiilis! Tästä täytyy nyt nauttia täysillä. Tämä oli urani paras arvokilpailutulos, Tuula Tenkanen iloitsee.

– Hyvä kilpailu. Edelle jäivät vain olympiamitalistit ja Irlannin ihmenainen Murphy. Suoritukseen siis täytyy olla tyytyväinen. Tuulan kauden päätavoite on kuukauden päästä Kiinassa purjehdittava MM-kilpailu, valmentaja Tom Lönnqvist kertoo.

Tuulan sisko Heidi Tenkanen purjehti viimeisenä kilpailupäivänä 33:nneksi, 20:nneksi ja 9:nneksi. Hän on lopputuloksissa 11:s. Tenkasen siskokset saivat regatassa unelma-alun, kun Heidi voitti kaksi ensimmäistä lähtöä ja Tuula oli molemmissa toisena. Naisten Radialissa kokonaiskilpailun voittoon purjehti isäntämaan Annalise Murphy.

Alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa tänä kesänä hopealle purjehtinut NikiBlässar purjehti aikuisten kisoissa lopputuloksissa 32:nneksi. Kansainvälisen purjehtijaliiton nuorten MM-kisojen pronssimitalisti Monika Mikkola oli EM-kilpailussa 36:s. Mukana oli 93 purjehtijaa.

Miesten Laser Standard -luokassa Lontoon olympialaisissa purjehtinut Mattias Lindfors on EM-kisojen lopputuloksissa 32:s ja nuori Kaarle Tapper 37:s. Niklas Areschoug oli 103:s. Miesten Standardissa 123 osallistujan joukossa voittoon purjehti Kroatian Tonci Stipanovic.

Lisätietoja

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily
Kuva: Richard Langdon/Ocean Images

Lue myös nämä

X