Tilaa
Uutiset

Laser EM, Dublin: Suomen naiset ja Tapper kultaryhmissä

04.09.2013

KirjoittajaKiti Westerback

SPV

Tuula Tenkanen oli tiistain ensimmäisessä lähdössä kahdeksas ja toisessa viides.

Regatan väkevästi kahdella lähtövoitolla aloittanut Tuulan pikkusisko Heidi Tenkanen oli päivän ensimmäisessä lähdössä 10:s ja toisessa lähdössä hän purjehti maaliin yhdeksäntenä.

– Tänään oli aika hullunkurinen keli. Huippusijoituksia ei tullut, mutta ei myöskään katastrofeja. Hyvä niin, sillä finaaleihin päästään lähtemään hyvistä asetelmista. Tuloksista poisheitettävää huonointa lähtöä ei ole vielä selkeästi tullut, Tenkasten valmentaja Tom Lönnqvist miettii.

Laser Radial- ja Laser Standard -luokan EM-finaalilähdöt alkavat tänään. Kilpailijat jaetaan paremman puoliskon kulta- ja heikomman alkukilpailun purjehtineeseen hopearyhmään.

Kaikki neljä suomalaisnaista pääsivät mukaan kultaryhmään. Tuula Tenkanen oli 6:s, Heidi Tenkanen 7:s, Monika Mikkola 35:s ja Niki Blässar 36:s. Kolmen päivän purjehduksissa Irlannin Annalise Murphyn purjehti upean sarjan 1-1-(2)-1-1-1.

Miesten Laser Standard -luokassa nuori Kaarle Tapper selviytyi yllättäen mukaan kultaryhmän finaaleihin. Hän oli 36:s, Mattias Lindfors 42:s ja Niklas Areschoug 103:s. Kultaryhmään purjehti ykkösenä Brasilian Robert Scheidt.

Laserin Euroopan mestarit ovat selvillä perjantaina 6.9.

Lisätietoja

Lähde ja kuva: Suomen Purjehdus ja Veneily

Lue myös nämä

X