Tilaa
Arvostelut

Laivakoira Latte

13.01.2022

Kirjoittajalauri kaira

KustantajaLitorale
Hinta20,95 €

Auli Irjalan kirjoittama ja Pive Toivosen kuvittama Laivakoira Latte on tositarina S/y Sareman matkasta läpi Luoteis- ja Koillisväylien. Sareman miehistönä ovat Puosu, Kapu sekä laivakoira Latte, joka on espanjalainen rescuekoira.

Kirjassa edetään Pohjoisnavan ympäri samalla kun Latte tekee omia havaintojaan tapahtumista. Kirja on lapsille ja nuorille suunnattu, mutta myös silmiä avaava ja kiinnostava myös aikuisten lukea: purjehdus näissä oloissa ei ole vain ruusuilla tanssimista, vaan silkkaa työtä ja uhkaavia vaaroja. Yöunet ovat vähissä, kun miehistö joutuu väistelemään jäävuoria ja varomaan hirmumyrskyjä.

Kuten kirjassa todetaan, vaikeudet ja vastoinkäymiset haalistuvat muistoissa pian ja hankalan luoteisväylän jälkeen miehistö lähti purjehtimaan koillisväylän läpi.

Kirjan ihastuttava kuvitus kertoo matkan edistymisestä ja Latte-koiran tapaamista monista eläimistä. Kirjaan piirretyt kartat Sareman reitistä käyvät tutuksi, sillä niitä tulee seurattua lähes koko ajan sitä mukaa kun Sareman matka etenee sisäsivuilla.

Kirjan luettua tulee vain mieleen, että miksi kukaan ryhtyy vapaaehtoisesti moisia reittejä purjehtimaan. Kirjan mukaan se on rankkaa työtä, myrskyjä, jäätä ja höykytystä, kunnes aika kultaa muistot.

Suomalainen.com

Lue myös nämä

X