Tilaa
Uutiset

Laitesukeltaja tutustuu vedenalaiseen maailmaan

17.02.2011

KirjoittajaJarno Jäntti

Kati Laitinen

Sukelluskoulutusorganisaatio PADI:n ohjaajat opastavat laitesukelluksen maailmaan venemessujen uimarialtaalla osastolla 2b11. Altaassa voi ottaa turvallisen ensikosketuksen laitteiden kanssa sukeltamiseen.

Laitesukelluksessa käytetään apuvälineinä hengityslaitetta, joka on tyypillisesti paineilmapullo ja siihen yhdistetty hengitysilman annostin.

Hyvä ensikosketus sukelluslaitteistoon

Sukellusta testannut Markus Varis sanoo, että sukellus altaassa oli helppoa ja miellyttävää. Sukellus matalassa altaassa tuskin vastaa nimeksikään sukellusta avovedessä, sillä allas on matala ja sen vesi on lämmintä. Esimerkiksi turva-asioihin ei altaassa tarvitse kiinnittää huomioita, mutta altaassa Varis sai hyvän ensikosketuksen sukelluslaitteistoon.

Variksen mukaan messujen sukellusallas on markkinointikeinona hyvä. Laitetestauksen jälkeen hän pitää mahdollisena, että jonain päivänä hän aloittaisi laitesukellusharrastuksen.

Kiehtova harrastus

Kati Laitinen

PADI:n sukelluskouluttaja Tuomo Laine kertoo, että sukeltamalla tutustuu uuteen, aivan toisenlaiseen maailmaan. Sukeltaessa voi tutustua satoja vuosia vanhoihin hylkyihin ja nähdä eläimiä, joita ei muuten näe. Jopa äänet ovat erilaisia veden alla.

– Sukeltaessa todella pääsee irti arjen huolista, Laine sanoo.

Kuvat: Kati Laitinen

 

Lue myös nämä

X