Tilaa
Arvostelut

Lähestyvä horisontti

21.10.2022

Kirjoittajalauri kaira

KustantajaForum Marinum (2021)
Hinta25 €

Merikeskus Forum Marinum julkaisee nykyisin entisen vuosikirjan sijaan joka toinen vuosi kattavamman merihistoriaan keskittyvän artikkelikokoelman, jossa on tutkimuksia yhdistävä kattoteemaa. Vuoden 2021 lopulla ilmestynyt Sari Mäenpään toimittama ”Lähestyvä horisontti – Tähystyksiä meren ja ihmisen suhteisiin” on järjestyksessään toinen julkaisusarjaan kuuluva teos ja se kokoaa yhteen alan keskeisimpiä tutkijoita, jotka lähestyvät merisuhdetta jokainen omasta näkökulmastaan.

Teoksen neljässä artikkelissa pohditaan ihmisen suhdetta merieläimiin, meren esteettistä resurssia, hylkyjä sekä erilaisten katastrofien, tautien sekä terrorin, vaikutusta risteilyihin. Kirjan lopussa on myös katsaus museotyön arkeen korona-aikana. Tekijöiden mukaan teos haluaa herättää lukijoita miettimään, mikä on ihmisten vaikutus meriympäristössä, meren pinnalla, pinnan alla ja horisontissa nopeasti lähestyvässä ympäristökatastrofissa.

Kirjan kuvitus on poikkeuksellisen laaja ja erityisesti Otto Latvan sekä Laura Seesmeren artikkelit avautuvat kuvien avulla erittäin havainnollisella tavalla.

Lähestyvä horisontti on erinomainen teos merihistorian monista näkökulmista kiinnostuneelle ja sitä on ilo lukea.

Forum Marinum

 

Lue myös nämä

X