Tilaa
Uutiset

Lago Garda Meeting: Suomalaisia optimistipurjehtijoita Gardan Pääsiäisregatassa

25.04.2011

KirjoittajaPäivi Paloviita-Wendt

Päivi Paloviita-Wendt 

29. Gardan Pääsiäisregatta on maailman suurin optimistijollakilpailu, jossa oli tänä vuonna mukana 47 suomalaista. Osanottajia oli 29 maasta yhteensä 855, joista 214 purjehti kadettisarjassa (syntyneet 2000 tai sen jälkeen). Kaukaisimmat osanottajat olivat Japanista, Australiasta ja USA:sta, josta oli peräti 22 purjehtijaa.

Suurin suomalaisseura oli HSS, Helsingfors Segelsällskap, josta oli 17 purjehtijaa. Suomalaispurjehtijoita oli lisäksi mm. Espoosta, Tuusulasta, Turusta, Tampereelta ja Oulusta.

Päivi Paloviita-WendtMukana olivat viime vuonna 14:nneksi sijoittunut Monika Mikkola (ESF) ja 22:nneksi sijoittunut Tom Wendt (HSS), jotka tänä vuonna paransivat reilusti sijoituksiaan.

Suomalaisten pääjoukko saapui kesäiselle Gardalle jo pääsiäisviikkoa edeltävän viikon loppupuolella ja purjehtijat harjoittelivat useita päiviä erinomaisessa 6-8 sekuntimetrin tuulessa Gardajärven Peler- ja Ora-tuulien saattelemina.

Hyvät purjehduskelit ja suuret lähdöt antoivat hyvän tunnelman kilpailulle ja innostivat Monika Mikkolan neljänneksi ja Tom Wendtin 11:nneksi. Lisäksi 160 veneen kultafleettiin pääsi 11 suomalaista.

Astrid Still (13.) ja Felix Malm (16.) purjehtivat myös hienosti koko kilpailusarjan, Astrid jopa kaikki lähdöt 23:n sisään.

Kadettisarjassa Ronja Grönblom vei koko potin ja Aleksi Tapper purjehti neljänneksi. Kadettisarjassakin lähdöt olivat sadan purjehtijan fleettejä.

Lisätietoja

 

Lue myös nämä

X