Tilaa
Uutiset

Kymmeniä laittomia vesiskoottereita pysäytetty Tulliin

23.07.2008

KirjoittajaVenelehti

Merenkulkulaitos ja Tulli ovat yhteistyössä terkkailleet vesiskootterien maahantuontia kesän mittaan. Tarkkailu paljasti vesiskootterien harmaatuonnin olevan luultua suuremman ongelman. Heinäkuun alkuviikkoina Tulli pysäytti noin 30 Yhdysvalloista tuotua vesiskootteria ja tarkastutti niiden soveltuvuuden ja asiakirjat EU-markkinoille. Yksikään jeteistä ei täyttänyt EU/ETA-alueella voimassa olevia vaatimuksia. Osalla yksityisistä maahantuojista on ollut jopa väärennettyjä asiakirjoja.

Ennen tehotarkkailua Suomeen on tuotu mahdollisesti jopa satoja vaatimusten vastaisia vesiskoottereita. Yksi osoitus vaatimusten vastaisuudesta on vaadittavan CE-merkinnän puuttuminen. Myyjän on myös toimitettava ostajalle suomen- tai ruotsinkielinen käyttöohje.

Myös vesijetit on ilmoitettava venerekisteriin. Vielä lokakuun loppuun saakka vaatimus koskee vain yli 50 hv:n jettejä, mutta sen jälkeen rekisteröintiraja laskee 20 hevosvoimaan. ”Laittomalla” vesijetillä tapahtuneessa onnettomuudessa vakuutusyhtiö voi evätä korvauksen. Väärennettyjen asiakirjojen käyttäminen on myös rangaistava teko.

AI 23.7.2008

Lue myös nämä

X