Tilaa
Jutut

Kuukauden vene: Latitude Yachts Laniakea – Toisinsuunnittelijan kynästä

Uudet tuulet uusista suunnista puhaltavat superjahtien maailmassa, kun eteläkorealainen suunnittelijalahjakkuus ja latvialainen huippuveistämö yhdistävät voimansa.

23.02.2024

KirjoittajaPasi Nuutinen

Vuonna 2007 Riikaan perustettiin Latitude Yachts, veistämö, joka heti keskittyi erittäin korkeaa tekniikkaa ja viimeistelyä vaativiin superjahteihin. Viitisen vuotta myöhemmin Lontoon kuulussa Royal College of Artissa teki lopputyötään Chulhun Park, Etelä-Koreasta kotoisin oleva suunnittelija. 229-metrinen trimaraanikonsepti Palmer Johnsonille, yhdelle alan johtavista suunnittelutoimistoista.

Vielä viisi vuotta kului, kunnes Park ja Latitude löysivät toisensa. Alkoi toinen toistaan futuristisimpien ja palkitumpien superjahtiprojektien vyöry.

Park innostui laivoista jo poikasena, vieraillessaan isänsä työpaikalla maailman suurimmalla telakalla Seoulin Hyundailla. Muotokieltään hän on kuvaillut haluksi tehdä ”ei vain aluksia, vaan avaruusaluksia”.

Katamaraani Laniakean 26,2 x 11,5 metrin pääkansi on tenniskentän kokoinen. Oleskelualueet etu- ja peräkansilla sekä katetussa salongissa vastaavat noin sulkapallokenttää kukin. Runkoihin mahtuu kaksi sviittiä kummankin keskiosaan, niiden taakse tavanomaisemmat hytit ja keuloihin miehistökajuutat. Runkojen peräosiin jää erityisen suuret tilat tekniikalle ja varastoille, kiitos moottoriratkaisun.

Superjahti Laniakean pääkansi on tenniskentän kokoinen.

Laniakea varustetaan 2–4:llä Oxen 300 hv dieselperämoottorilla, joiden vetopäihin vaihdetaan potkureiden sijaan jettilaitteet. Silloin alus voi hyödyntää vain 62 cm syväystään, kun se risteilee Bahaman kaltaisissa koralli- ja riuttasaaristoissa.

Matkavauhdiksi on laskettu moottorien määrästä riippuen 12–16 kn ja suurimmaksi nopeudeksi 20–27 solmua. 7 000 litran polttoainetankin ja 1 400 litran makea- ja jätevesisäiliöiden ansiosta ihan heti ei tarvitse maihin palata.

Ensimmäisen Laniakean vesillelasku on 2025. Latitude Yachtsin toimitusjohtaja Valdis Irbe odottaa sitä innostuneena.

”Laniakea on sellainen sekoitus innovaatioita ja käsityötaitoa, että se tulee määrittelemään uudelleen luksuksen merellä.”

Lisätiedot latitudeyachts.eu, chulhun.com

Latitude Yachts Laniakea

Lue myös nämä

X