Tilaa
Uutiset

Kultapokaalin lisäksi myös 5.5 mR maailmanmestaruus Suomeen

12.08.2011

KirjoittajaKiti Westerback

 Esko Kilpi

Kenneth Thelen (vas.) miehistönään Thomas Hallberg (kesk.) ja Robert Nyberg voitti viikonloppuna päätökseen saadut 5.5 mR luokan MM-kisat.

Helsingin edustalla käydyt kisat järjesti Helsingfors Segelsällskap. Maailmanmestaruudesta käytiin tiukka kamppailu norjalaisen Kristian Nergaardin kanssa. Purjehtimalla taktisesti erinomaisesti ja pitämällä norjalaisen takanaan suomalainen venekunta ratkaisi maailmanmestaruuden ennen päätöspäivän viimeistä lähtöä. Pronssimitali meni Sveitsin Jürg Menzille.

Luokan maailmanmestaruus saatiin suomalaisveneelle nyt ensimmäistä kertaa.

Ennen MM-kisoja käytiin kamppailu yhdestä purjehdusmaailman arvostetuimmista palkinnoista, Kultapokaalista, jonka Thelenin venekunta toi 16 vuoden jälkeen takaisin Suomeen ja seuraan, mistä pokaali alun perin lähti maailmalle.

– Ei olisi voinut osua parempaan ajankohtaan kuin nyt seuran 150-juhlavuoden kunniaksi, lausui tyytyväinen Thelen.

– Koko kaksivuotisen 5.5 mR -projektimme Alpen Cupeineen ja viime vuoden Gardan MM-kisoineen tekivät mahdolliseksi Majlen ja Jan Fazer. He ostivat veneen ja nimesivät sen Kan-Bej 2:ksi luokassa legendaariseksi tulleen isänsä Peter Fazerin muistoksi. Ilman heidän panostaan tästä ei olisi tullut mitään.

Thelen on purjehtinut lukemattomissa eri pursissa, mutta toteaa 5.5 mR:n ehkä olevan niistä kaikkein parhaan.

– Luokassa on fantastisia purjehtijoita. Eri pursien vauhti on modernissa luokassa hyvin samanlainen, joten erot syntyvät trimmauksesta. Taktinen vene on hyvin herkkä ohjaukselle. Lisäksi tässä luokassa ei ikä ole mikään rasite. Luokassa kisaa yli 70-kymppisiä täyttää häkää, joten meillä voi vielä olla edessä monta upeaa vuotta tässä hienossa lajissa.

Kuva: Esko Kilpi

 

 

 

 

Lue myös nämä

X