Tilaa
Uutiset

Kotkassa Raketilla museoon 29.5.

17.05.2011

KirjoittajaKiti Westerback

 Jussi Tiainen

Merikeskus Vellamo, Rajavartiolaitos, Kymenlaakson pelastuslaitos, Kotkan meripelastusyhdistys ja Viisaasti vesillä -kampanja järjestävät Raketilla museoon -veneilyturvallisuustapahtuman Merikeskus Vellamon piha-alueella sunnuntaina 29.5. klo 12-16.

Merivartiosto kerää Vellamon edustalla vanhentuneita merkinantovälineitä, hätäraketteja ja -soihtuja. Jokainen merkinantovälineitä palauttanut saa yhden vapaalipun Merikeskus Vellamoon käytettäväksi päivän aikana tai myöhemmin.

Kello 14 alkaen pidetään viranomais- ja meripelastustoimijoiden Viisaasti vesillä -vesiturvallisuusnäytös. Paikalla on Rajavartiolaitoksen henkilöstöä vastaamassa veneilyturvallisuuteen ja vesiliikenteen rajoituksiin liittyviin kysymyksiin ja esillä on mm. meripelastushelikopteri klo 12-14.

Kymenlaakson pelastuslaitoksen henkilöstö opastaa palosammuttimien käytössä sekä vastaa paloturvallisuuteen liittyviin kysymyksiin ja esittelee sukelluskalustoaan.

Kotkan meripelastusyhdistyksen henkilöstö opastaa pelastusvälineiden käyttöön. Yhdistyksen uusi PV2-luokan vene kastetaan klo 15.

Muutokset näihin tietoihin ovat tietysti mahdollisia, sillä viranomaiskalusto ja henkilöstö ovat tapahtumassa hälytysvalmiudessa.

Samana päivänä Merikeskus Vellamossa avataan uusi ulkonäyttelytila, jossa esitellään Suomen merimuseon kokoelmista mm. poliisien käyttämä Tiiskeri 770 (1984), Helsingin pelastuslaitoksen Uisko-tyypin vene (1963) ja valti-onpäämiehiämme aina Relanderista Kekkoseen palvellut Kultaranta II (1929).

Merikeskus Vellamon satamaympäristön, ulkonäyttelytilan ja museoaluslaiturin alusten teemaopastus alkaa pääaulasta klo 13.

Merikeskus Vellamo on sunnuntaina avoinna klo 11-18. Suomen merimuseon ja Kymenlaakson museon päänäyttelyiden lisäksi Vellamossa voi tutustua Sataman matkat 1800-2010 -näyttelyyn, Tulevaisuuden vene -näyttelyyn, sekä Chic -asustenäyttelyyn. Pääsyliput Merikeskus Vellamoon 8 e (aikuiset) ja 4 e (eläkeläiset, opiskelijat, varusmiehet), alle 18-vuotiaat maksutta.

Lisätiedot

 

 

Lue myös nämä

X