Tilaa
Uutiset

Kotkaan hallitilaa isoille jahdeille

17.11.2010

KirjoittajaSatu Björn

Kotka Yacht Store

Kotkaan rakennetaan täkäläisiin oloihin poikkeuksellisen suuri, isoille yli 50-jalkaisille veneille tarkoitettu lämmin telakointi- ja huoltohalli, jonka suunnittelussa on otettu huomioon myös tilojen kesäkäyttö.

Oy Kotka Yacht Store Ltd on vuodesta 2005 lähtien ollut vuokralaisena Kotkan satamassa ja käynnisti yhdessä Marinetekin kanssa vuonna 2009 New Port Kotka -venesataman. Uusi telakointihalli sijoittuu New Port Kotkan vastarannalle Hovinsaaren puolelle kaupunkia.

Uuden hallin myötä yrityksen tarkoituksena on kasvattaa asiakasveneiden kokoa nykyisistä keskimäärin 50-jalkaisista moottoriveneistä 60-150 jalan huvialuksiin. Veneiden koosta riippuen niitä mahtuu uuteen halliin 25-50 kappaletta. Tilaa tulee olemaan noin 5000 neliömetriä ja hallin sisäkorkeus on 14 metriä. Halliin tulee 200 tonnia nostava nosturi.

Yritys tekee paljon yhteistyötä venäläisten venemaahantuojien kanssa ja yhtiön telakointiasiakkaista yli 90 prosenttia tulee Venäjältä.

– Tarkoituksenamme on parantaa veneilijöiden palveluja itäisellä Suomenlahdella. Suomalainen venekanta on pientä ja palvelut on rakennettu sen mukaan. Uudella hankkeellamme rakennamme isoille veneille porttia Venäjältä Länsi-Eurooppaan, Kotka Yacht Storen toimitusjohtaja Pekka Eloranta kertoo.

Täyden palvelun telakointihalliin tulee mm. verhoomo, puusepänverstas, koneistamo ja muut veneiden huolto- ja korjaustoimissa tarvittavat yksiköt. Hallikonseptia on hiottu niin, että tilat ovat kesällä hyödynnettävissä messujen tai tapahtumien järjestämiseen.

Hallin on tarkoitus valmistua syksyllä 2011. Käytännön toteutuksesta vastaa rakennusliike Fira Oy, jonka pääkonttori on Vantaalla.
 

Lue myös nämä

X