Tilaa
Uutiset

Köli uhkaa irrota!

06.11.2009

KirjoittajaVenelehti

Kuva: Franck Socha-Sea&Co-La Solidaire du Chocolat

Tieto Passion -veneen miehistö Jouni Romppanen ja Sam Öhman ovat joutuneet vaikeuksiin Atlantilla, kun Class 40 -luokan veneen kölin kiinnitys on pettänytt. Köli on kiinni kahdella pultilla eräänlaisessa kölilaatikossa, johon on tullut 25 cm halkeama. Tämän takia köli on alkanut heilua ja kaverukset ovat laskeneet purjeet vähentääkseen lisärasituksia kölirakenteeseen. Samalla he muuttivat kannelle ”asumaan” ja käynnistivät moottorin.

Edessä on noin 650 mpk ajo St. Bartsin saarelle Karibialla ja tarkoitus on saada lisää polttoainetta lähellä olevasta rahtilaivasta.

Vene ei vuoda, eivätkä suomalaiset ole välittömässä vaarassa. Viimeksi suomalaiset maailmanympärikisaajat olivat samanalaisessa tilanteessa talvella 1990, jolloin Whitbread-purresta Martela OF:stä irtosi köli ja vene kääntyi ylösalaisin Etelä-Atlantilla.

5.1.2009 Kari Wilén

AIEMMAT UUTISET SAMASTA AIHEESTA:

Suomalaisparivaljakko viidentenä Suklaa-kilpailussa

Suomalaiskaksikko Jouni Romppanen/Sam Öhman on tällä hetkellä hienosti viidentenä kahden hengen Atlantin ylityskilpailussa La Solidaire du Chocolat.

Tämä uusi nimenomaan Class 40 -pursille tarkoitettu valtamerikisa starttasi 18. lokakuuta Ranskasta Saint-Nazairen kaupungista ja maali on Progreson kaupungissa Meksikossa Jukatanin niemimaalla. Reitti on 5 000 mpk pitkä ja se kiertää Saint Bartsin ja Jamaikan saarten eteläpuolelta.

Suomalaisten vene Tieto Passion on lähes koko kilpailun ajan pysytellyt kymmenen parhaan joukossa. Keli on ollut kovaa ja 24 matkaan lähtenyttä miehistöä kohtasi jo toisen vuorokauden aikana ensimmäisen myrskyn Biskajanlahdella. Viikon aikana laivueen yli on vyörynyt kolme matalapainetta. Seitsemän venettä on joutunut keskeyttämään.

Johtopaikkaa pitää Azorien eteläpuolella hallussaan Initiatives-Novedian miehistö Tanguy De Lamotte/Adrien Hardy, josta suomalaiset ovat 99 mpk jäljessä.

28.10.2009 Kari Wilén

Lue myös nämä

X