Tilaa
Testit

Koeajossa Silver Shark BRX – Silverin sivuloikka

Silverin täysalumiinimallisto on harppaus perinteistä ja malliston helmi on Shark BRX.

11.03.2022

Kirjoittajaari inkinen

Kuvaajaanton reenpää

Silver Shark BRX ei ole tämän kevään uutuuksia. Vaikka se esiteltiin jo viime vuonna, vielä ei ole myöhäistä julkaista koeajo. Shark BRX tullee pysymään mallistossa vielä vuosia. Siinä määrin onnistunut tämä toisen sukupolven täysalumiininen venemalli on. Ensimmäinen X-mallisarjan Shark esiteltiin runsaat viisi vuotta sitten.

Shark BRX on Silverin mallistossa siinä mielessä poikkeusvene, että yhdessä keskipulpettisen Shark CCX:n kanssa ne ovat ainoat Sharkit – mallistosta puuttuu perinteinen, lujitemuovisella sisäkuorella oleva Y-malli. Sen verran muovia Sharkissa kuitenkin on, että kummankin mallin pulpetit ovat lujitemuovia.

Silverin mallistossa on tunnetusti kolme linjaa: kokoalumiininen X, alumiinirunkoinen, mutta lujitemuovisella sisäkuorella varustettu Y ja kokomuovinen Z.

Samaan aikaan BRX:n kanssa viime vuonna esiteltiin CCX-versio. Sen kahden hengen keskipulpetilla varustettu prototyyppi nähtiin jo vajaat kaksi vuotta sitten Helsingin Uiva -näyttelyssä, mutta viime kesänä vesillä liikkui varsinainen tuotantomalli.

Kummassakin mallissa merkittävin ulkoinen ero ensimmäisen sukupolven malleihin on täysin uusi, nousulistaton runko.

Tyypiltään Shark BRX on ns. bowrider, eli keulassa on istumapaikkoja, joihin saa myös pehmusteet. Keulapenkeissä on veneen ainoat pitkät säilytystilat. Penkkien väliin on tarjolla erillinen täytepala, jolloin koko keulan alue on yhtä ja tasaista pintaa. Niin penkit kuin turkkikin ovat kyynellevyä, joka ei kaipaa erillistä karhennusta. Koko keulatasoon on tarjolla patjasarja.

Lue Silver Shark BRX:n koeajoraportti kokonaisuudessaan Vene-lehdestä 3/2022.

Sharkissa on reilusti tilaa kulkea ja koko keulan kattava taso on varmasti kalastajien mieleen. Kehyksetön tuulilasi on uutta.

Silver Shark BRX

Hinta alk. 38490 €

Pituus 5,85 m, leveys 2,24 m, paino 780 kg, kantavuus 7 henk., moottoriteho 80–140 hv, pa-säiliö 130 l, V-kulma 17,8º, CE-luokka C.

Koeajoveneen hinta 41490 € sisältää Honda BF130 -moottorin.
Alkaen-hinta sisältää Honda BF100 -moottorin.

Suunnittelu Silver Team, valmistaja TerhiTec Oy / Silver, Ähtäri, valmistusmaa Suomi
Lisätiedot Silver Boats

Lue myös nämä

X