Tilaa
Testit

Grandezza 33 S – Aurinkoisille retkille

Grandezza 33 S sopii kiireiselle kaupunkilaiselle, joka haluaa nauttia hienoista kesäpäivistä ja vauhdikkaasta ajosta.

04.03.2015

Kirjoittajatuomo kanerva

KuvaajaAri Inkinen/Otavamedia, Seppo Evinsalo/Otavamedia

Yleinen suuntaus veneilyssä on kohti rentoutumista ja ajanviettoa. Vesillä käydään viettämässä päivä perheen tai ystävien kanssa ja ladataan akkuja. Säällä on entistä suurempi vaikutus ja vesille lähdetään usein vasta, kun ilma on varmasti suopea.

Kokkolassa Finn-Marinin veistämöllä suuntaus on huomattu ja Grandezzan suosituista OC-malleista on kehitetty avoimet S-versiot, kuten Grandezza 33 S. Se on kauniin sään retkivene, jolla voi tehdä myös pidempiä matkoja. Trendi on peräisin Yhdysvalloista, jossa asuttavat daycruiserit ovat olleet suosittuja jo kymmeniä vuosia. Suomessa asuttavat veneet mielletään edelleen katetuiksi matkaveneiksi, joita perustellaan kylmällä ja sateisella kesällä. Tosin viime kesän 38 päivän helleputki suosi 33 S:n kaltaisia avonaisia veneitä.

Ajettavuudeltaan 33 S on miellyttävä ja kuuluu luokkansa parhaimmistoon. Kahdella viiden litran V8:lla se on urheilullinen, ja ajaessa on vaikea uskoa veneen olevan 10 metrin pituinen ja 5 tonnin painoinen. Ajotuntuma on erinomainen ja käsiteltävyys kiitettävä. 33 S on kokoisekseen erittäin ketterä kaikilla nopeuksilla.

Kahdella moottorilla ja keulapotkurilla varustettuna Grandezza 33 S on helposti käsiteltävissä myös ahtaassa satamassa. Raskaan veneen liikkeet ovat rauhallisia, mikä antaa kuljettajalle aikaa keskittyä manöveeraukseen. Avoimessa veneessä ääriviivojen hahmottaminen on helppoa.

Lue koeajoraportti kokonaisuudessaan Vene-lehdestä 3/2015

Viihtyisä avotila

Grandezza 33 S:n vahvuus ajo-ominaisuuksien ohella on avotila, jossa on sohvaryhmä noin seitsemälle hengelle ja pentteri sen välittömässä läheisyydessä. Pentteri on veneen kokoon nähden tilava. Etuistuimen saa kaadettua ja sen päälle asetettua tason, joka tuo runsaasti lisää laskutilaa. Liesi ja tiskiallas ovat kaasujousella nousevan, suojaavan kannen alla. Kaksiosainen tiskiallas on poikkeuksellisen suuri ja liesi vakiona keraaminen. Jääkaappi on vakiovaruste ja kylmäsäilytystilaa voi laajentaa lisävarusteisella 30 litran kylmälokerolla.

Aurinkotaso muodostaa ulokkeen uimatason päälle. Tämä rajoittaa huomattavasti ison uimatason käytettävissä olevaa tilaa. Aurinkotaso vaikeuttaa myös kulkua, sillä sen takana uimataso on melko kapea ja kävellessä joutuu katsomaan tarkasti askeliaan. Turvallisuutta on parannettu aurinkotason takareunassa olevalla tukevalla kaiteella.

Aurinkotason sisällä on suuri säilytystila köysille, lepuuttimille ja kuomun osille. Säilytystila on hyvällä korkeudella ja sopivan syvyinen, joten sen käyttö on helppoa.

Grandezza 33S

Pituus 10,03 m, leveys 3,23 m, syväys 1,20 m

Paino 4 800 kg

Kantavuus 8 henkeä

CE B (avomeri)

PA-säiliö 490 l

Moottori 1 x 370–430/ 2 x 220–260 hv

Koeajoveneen moottori 2 x MerCruiser 5.0 MPI, 260 hv

Vakiovarusteet mm. karttaplotteri, trimmitasot, defroster, jääkaappi, vesi-wc (100 l septi), lämminvesi- varaaja (22 l)

Lisävarusteet mm. lämmitin, kuomu, lisäjääkaappi, maasähkö, keulapotkuri

Valmistaja Oy Finn-Marin Ltd, Kokkola

Lisätiedot Grandezza

Lue myös nämä

X