Tilaa
Uutiset

Kippariksi Clipper Raceen?

14.09.2010

KirjoittajaAri Inkinen

Clipper Race

Oletko kiinnostunut pyrkimään kippariksi Clipper Race -maailmanympäripurjehdukseen? Jos olet, lähetä sähköpostia Sir Robin Knox-Johnstonille.

Ensin kannattaa kuitenkin pohtia, mitä kaikkea se vaatii. Ensi vuoden elokuussa starttaava seuraava Clipper-kisa purjehditaan 68-jalkaisilla veneillä – ja amatöörimiehistöllä. Kippari on ainut ammattilainen.

Kisan järjestäjä Clipper Ventures edellyttää kippareiltaan luonnollisesti erinomaisia purjehdustaitoja ja kykyä toimia kipparina maailman valtamerillä. Hänen on myös kyettävä kouluttamaan amatöörimiehistöstä purjehtiva kokoonpano, joka pystyy kilpailemaan muita samanlaisia miehistöjä vastaan, mieluiten menestyksekkäästi. Samanaikaisesti koko ajan on muistettava, että turvallisuus on aina tärkein asia.

Unohtaa ei pidä myöskään, että kyseessä on kaupallinen tapahtuma, mikä edellyttää kipparilta melkoista panosta markkinoinnissa ja kanssakäymistä median kanssa.

Kipparina toimiminen edellyttää muodollista osaamista ja myös kokemusta opettamisesta ja kilpapurjehduksesta.

Suomalaisista Clipper-kipparina toimi viime kisassa Eero Lehtinen, jonka jäljiltä ensi vuonna alkavasta kilpailusta kiinnostuneeksi ilmoittautui toistakymmentä suomalaista. Ainakin osa heistä on edelleen osallistumassa.

Kipparihakijat voivat pyytää hakulomakkeen sähköpostiosoitteesta sirrobinknoxjohnston (at) clipper-ventures.com

 

 

Lue myös nämä

X