Tilaa
Jutut

Kiinnostaisiko oma rannikkovartiovene? Nyt sellainen on huutokaupassa, mutta vain yrityksille

RV33-vene on ollut operatiivisissa tehtävissä tähän kevääseen saakka.

04.06.2020

KirjoittajaJukka Hiiro

Rajavartiolaitoksen tai tarkemmin ottaen rannikkovartioston vartiovene on myynnissä huutokauppa-sivustolla. Vuonna 1973 valmistuneella veneellä on mittaa hieman yli 14 metriä ja leveyttäkin yli 3,5 metriä.

Koska vene ei viranomaisveneiden mukaan ole rekisterissä ja katsastuksetkin on hoidettu Rajavartiolaitoksen oman katsastusjärjestelmän mukaan, venettä myydään vain yrityskäyttöön. Ostajalla tulee siis olla voimassa oleva Y-tunnus.

Vaikkei sitä suoraan myynti-ilmoituksessa sanotakaan, niin syynä mitä ilmeisimmin on se, että rekisteröimättömien viranomaisveneiden rekisteriin saattaminen on yksityishenkilölle yleensä vähintäänkin ”paha”, ellei aivan mahdoton tehtävä. Sitä varten kun pitäisi teettää vähän kaikenlaisia testejä ja saada todistuksia ja sellaiset käyvät vähintäänkin kalliiksi.

Näin ollen RV33-vene myydään siis vain ammattikäyttöön. Vene on Rajavartiolaitoksen mukaan ollut operatiivisissa tehtävissä tähän kevääseen saakka.

Oy Wärtsilä AB:n Vaasan tehtaalla 1970-luvulla valmistunut vene myydään siinä kunnossa kun se myyntihetkellä on. Tiedossa olevia vikojakin siitä löytyy: Hylsä päästää merivettä konehuoneen pilssiin, kuljettajan puoleinen etuikkuna on rikki, polttoainelinja saa jostain ilmaa, joten sen joutuu ilmaamaan noin 10 minuuttia käyninstyksestä, perän polttoainetankki on poistettu käytöstä ja pelastuslautan katsastuskin on umpeutunut viime lokakuussa.

© Huutokaupat.com

Myyjä eli rajavartiolaitos kehottaakin mahdollisia kiinnostuneita ostajia tutustumaan alukseen huolella ennalta, sillä tarjoukset ovat sitovia.

Ainoa tilaisuus tutustua alukseen on 8. kesäkuuta kello 12-13 Hangon merivartioasemalla, sillä muita näyttöjä ei järjestetä. Myös näyttötilaisuuteen tulee ilmoittautua ennalta 4. kesäkuuta mennessä, ilmoituksessa kerrotaan. Veneeseen ei pääse tutustumaan ellei ole ilmoittautunut näyttöön ennalta.

Tiistai-iltaan mennessä veneestä tehty korkein tarjous oli 11 000 euroa.

Lue myös nämä

X