Tilaa
Uutiset

Kiel World Cup: Silja Lehtinen tyytyväinen tiiminsä maailmancup-debyyttiin

23.06.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Kiel 2010_3

Kielin ISAF World Cup on saatu päätökseen. Parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Silja Lehtinen, joka on erittäin tyytyväinen uuden tiiminsä maailmancup-avaukseen.

Keskiviikkona Kielissä vuorossa olivat finaalipurjehdukset. Silja Lehtisen kipparoima Match race -tiimi kävi tiukan kamppailun jatkopaikoista. Puolivälierissä Jekaterina Skudina osoittautui lopulta liian kovaksi vastukseksi pistein 3-2. Skudinan tiimin tasosta kielii se, että se vei lopulta koko kisan voiton.

– Alku oli parempi kuin olisi ikinä voitu uskoa. Puolivälieriin saatiin sitten tosi kova vastustaja Skudina. Tosi tyytyväisiä ollaan kuitenkin, että siinäkin saatiin parin tappion jälkeen voittoja, Lehtinen kertoo.

Lehtisen tiimin tie jatkui puolivälieristä siis finaalien sijaan sail-offeihin, joissa ratkaistiin sijat 5-8. Ensimmäisessä kisassa Lehtisen tiimi hävisi australialaisen Katie Spithillin tiimille. Sen sijaan kisojen viimeinen taisto jätti hyvän maun suuhun.

– Voitimme vikan matsin ranking-ykköstä Lucy MacGregoria vastaan. He johtivat vielä ylämerkille tultaessa, mutta menimme viimeisellä lenssillä ohi, Lehtinen kertoo tyytyväisenä.

Kielin kisa oli maailmancup-debyytti Lehtisen, Silja Kanervan ja Mikaela Wulffin muodostamalle kolmikolle. Kippari Lehtinen olikin erittäin tyytyväinen tiimiinsä:

– Tämä oli tälle tiimille ensimmäinen World Cup ja ensimmäinen Elliot 6 -kisa. Hieno suoritus, ollaan tosi tyytyväisiä, Lehtinen summaa.

Muita suomalaisia ei mitalipurjehduksissa

470-luokassa Joonas ja Niklas Lindgrenin loppusijoitus oli 37:s. Naisten puolella Rosa Lindqvist ja Johanna Eskelinen olivat lopulta 31. ja Nina Tammisto ja Annina Takala 34:s. Star-luokassa Jesper ja Tom Sundman purjehtivat loppusijoituksen 21. RS:X-purjelaudoissa Robert Haapanen oli lopulta 39:s.

Kauden viimeinen World Cup -kisa Skandia Sail for Gold -regatta purjehditaan vuoden 2012 olympiavesillä Englannin Weymouthissa 9. elokuuta alkaen.

Lisätietoja

Kuva: Kieler Woche/Segel-bilder.de
Lähde:
Purjehtijaliiton tiedotus

 

Lue myös nämä

X