Tilaa
Uutiset

Kevytveneregatta, Hanko: Kaarle Tapper yllätti

10.06.2013

KirjoittajaKiti Westerback

Nina Paloheimo

Kaarle Tapper vei Laser Radial -luokan Suomen mestaruuden Hangossa 7.-9.6. ajetussa kevytveneregatassa.

Nuori Helsingfors Sägelklubbia edustava Tapper jätti Suomen purjehdusmaajoukkueessa Laser Radialia purjehtivan Tuula Tenkasen toiseksi haastavassa ja vähätuulisessa kilpailussa. Kolmanneksi kilpailussa sijoittui Nyländska Jaktklubbenin Niki Blässar.

Yllättynyt mestari

Kaarle Tapper oli tyytyväinen ja jopa hieman yllättynyt ykkössijastaan.

– Tuulta oli koko viikonlopun niin vähän, että meille isokokoisemmille se toi paljon haasteita. Olin kuitenkin hyvin valmistautunut kilpailuun ja treenannut paljon, Kaarle Tapper mietti menestystään heti kilpailun jälkeen.

Tapperin kesä jatkuu tiukan harjoittelun merkeissä. Heinäkuun lopussa hän matkaa Kyprokselle kansainvälisen purjehtijaliiton junioreiden MM-kilpailuihin.

Tenkanen sortui virheisiin

Toiseksi sijoittunut Tuula Tenkanen harmitteli ensimmäisen lähdön varaslähtöä ja virheitä kilpailujen neljännessä lähdössä.

– Virheistä ei auta muuta kuin ottaa kuitenkin opiksi, hän hymyili kilpailun jälkeen.

Tenkanen totesi kilpailun olleen tiukan, mikä teki siitä toisaalta myös erityisen hauskan.

Erinomaisesti maailmancupin osakilpailuissa pärjänneen Tuula Tenkasen kauden tähtäin on kesän Laser Radialin EM- ja MM-kilpailuissa.

E-jollamestaruus Toroille

Hangossa viikonloppuna käydyssä kevytveneregatassa kilpailtiin kolmessa luokassa. Radialien lisäksi E-jollat kilpailivat Suomen mestaruudesta. Voiton otti Espoon Pursiseuran Julia Toroi. Turun Pursiseuraa edustava Venla Soini sijoittui hopealle ja kolmanneksi sijoittui niin ikään Espoon Pursiseuran Astrid Still.

Zoom8-luokan voittaja Eklund

Myös Zoom8-luokassa kilpailtiin viikonloppuna karsintakilpailuissa. Voiton Zoom8-luokassa vei Esbo Sägelföreningin Anton Eklund.

Lisätietoja

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily ry
Kuva: Nina Paloheimo

Lue myös nämä

X