Tilaa
Testit

Sea Ray 250 SLX – Kesän nautintoihin

Kesän lämpimät päivät. Niihin ovat jenkkien bowriderit tehty; kun aurinko paistaa ja elämä hymyilee.

13.06.2018

Kirjoittajaja kuvat Seppo Evinsalo

Sea Ray 250 SLX kuuluu niihin Euroopassa myytäviin jenkkiveneisiin, jotka valmistetaan valtameren tällä puolen. Tässä tapauksessa valmistusmaa on Puola. Valmistusmaan ehkä herättämistä ennakkoluuloista huolimatta veneiden viimeistely ja varusteet ovat kuitenkin samaa korkealuokkaista tasoa, joka usein on liitetty amerikkalaisiin, nopeisiin veneisiin.

Sea Rayn avoimessa keulassa on auringonottotilaa useammalle henkilölle. Hienosti viimeistellyt käsinojalliset sohvat houkuttelevat lököttelemään.

Kuskin selkänojan takana on kookas U-sohva, johon majoittuu väljästi pienen pöydän äärelle 6–7 henkeä. Apukuskin penkin selkänojan voi kääntää eteen, jolloin taakse muodostuu vieläkin tilavampi seurustelunurkkaus. Sen takana on erillinen leveä ja muhkea auringonottosohva, jonka selkänojan kaltevuutta voi säädellä.

Apukuskin edessä on veneen tilava wc-tila. Se on varustettu avattavalla tuuletusikkunalla ja pesualtaalla.

Testivene oli varustettu kankaisella biminikatoksella, joka ulottuu suojaamaan myös takapenkillä istuvia matkustajia. Katon alapuoliset osat voidaan sulkea lisävarusteena saatavilla irrallisilla kuomuilla. Näin saadaan koko tuulilasin takainen oleskelutila suojaan sateelta ja tuulelta.

Lue koko esittely Vene-lehdestä 6/2018.

Lue myös nämä

X