Tilaa
Uutiset

Kenneth Thelenin venekunta voitti Alpen Cupin

30.04.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Garda 2011

Kenneth Thelen (oik.) miehistönään Thomas Hallberg (vas.) ja Robert Nyberg jatkaa mainioita esityksiään 5,5 m -luokan purjehduksissa. Syyskuussa luokan MM-pronssia saavuttanut Thelen voitti vappuaattona Garda-järvellä Italiassa päättyneen Alpen Cupin, jossa oli mukana 12 venekuntaa viidestä eri maasta. Maailman kärkikaartista puuttui vain kaksi miehistöä.

Suomalaiskolmikko voitti päätöspäivän kaikki kolme osapurjehdusta ja nousi neljänneltä sijalta ensimmäiseksi. Hopeaa nappasi hollantilaisyllättäjä Arend Jan Pasman ennen kokenutta sveitsiläiskipparia Hans-Peter Schmidiä.

-Tämä oli mainio välietappi ja kenraaliharjoitus ennen kauden pääkilpailuja, perinteistä Kultapokaalipurjehdusta ja MM-kotikisoja, jotka purjehditaan Helsingissä heinä-elokuun vaihteessa, iloitsi kippari Thelen, jonka tavoitteena on kirkastaa viime kauden pronssimitali kotivesillä.

Thelen on purjehduksen monitoimimies, joka on saalistanut arvokisamitaleita useissa eri luokissa neljän vuosikymmenen aikana. Sipoolaiskonkari osallistui myös Whitbread-maailmanympäripurjehdukseen 1989-90 Harry Harkimon maksiveneen vahtipäällikkönä.

HSS:n (Helsingfors Segelsällskap) isännöimiin MM-kisoihin odotetaan koko 5,5 m -luokan historian mittavinta osanottoa. Helsinkiin on tulossa jopa 40 venekuntaa kamppailemaan perinteisen luokan maailman herruudesta. Helsinki on 5,5 m -luokan kannalta historiallinen kaupunki, sillä 1952 veneluokka oli ensimmäisen kerran olympiakisojen ohjelmassa juuri Helsingissä. Vuonna 1972 Soling korvasi 5,5 m -veneet olympiaregatassa.

5,5 m -luokan Alpen Cup, Garda-järvi, Italia

1. Kenneth Thelen, Thomas Nyberg ja Robert Nyberg, Suomi, 15 pistettä
2. Arend Jan Pasman, Hollanti, 17,
3. Hans-Peter Schmid, Sveitsi 19.
Mukana 12 venekuntaa 5 eri maasta.

 Lähde: Jukka Suomela/Gorm Oy

Lue myös nämä

X