Tilaa
Testit

Käytetty vene: Faster 560 CC – Koristeena ajonautinto

Faster 560:n karu olemus saattoi säilyi vuosien varrella lähes ennallaan, koska suurimmat kiitokset se sai koko ajan ajo-ominaisuuksistaan.

10.01.2024

Kirjoittajaja kuvat Pasi Nuutinen

Vanha viisaus käytettyjen autojen ostajalle kuuluu: Tähtää mallin viimeisiin vuosikertoihin, niissä on tyyppiviat korjattu ja vakiovarustelu kattavin.

Samaa ajatusta voi soveltaa myös veneisiin, vaikka erot ovat pienempiä. Ne sisältävät huomattavasti vähemmän päivitettävää tekniikkaa. Varsinkaan runkoja ei mielellään muuteta lainkaan, jos ne suinkin toimivat.

Sellaisiin veneisiin kuuluu Faster 560. Veneen perusta on todella pitkäikäinen. Valmistaja löysi harvinaisen onnistuneen, keskisyvän 18° V-kulman sekä listattoman ja palteettoman pohjamuodon veneisiinsä jo varhain. Siitä asti kaikki mallit koosta riippumatta on rakennettu samalle rungolle, jonka pituus ja leveys vain vaihtelevat.

Hämmästyttävää on, että hyvinkin erilaiset ja -kokoiset mallit ovat keränneet kiitosta samasta asiasta: pehmeästä kulusta aallokossa ja hyvästä käsiteltävyydestä kelin kovetessa. Eivät kaikki toki ole yhtä mainioita. Koko ja varustelu vaikuttavat painopisteeseen, eikä vedenalainen geometria voi niissä täysin samana pysyä. Silti yleisarvosana malleille on pysynyt vähintään tyydyttävänä. Kirkkaimman helmen, malliston keskivaiheille sijoittuvan Faster 560:n osalta jopa kiitettävänä.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X