Tilaa
Testit

Käytetty vene: Avance 245 – Sähköistetty suosikki

Vanha klassikko modernisoitui kertaheitolla, kun eteen tuli pakollinen moottorin uusinta. Sähköinen vaihtoehto osoittautui yllättävän kilpailukykyiseksi.

17.02.2024

KirjoittajaPasi Nuutinen

KuvaajaKari Wilén

Purjeveneille kertyy vain niukasti moottoritunteja ja nekin ajetaan hillityillä kierroksilla. Siksi matalaviritteiset dieselit kestävät pitkään, mutta eivät loputtomiin. 1970–80-lukujen veneitä ostaessa pitää aina budjetoida mukaan myös moottorin vaihto.

Tässä Avance 245:ssä päädyttiin siirtymään sähköön. Alkuperäisen, vuoden 1983 7,5 hv dieselin vaihto uuteen vastaavaan olisi tullut maksamaan 7–8 tuhatta euroa. Akselivetoon sopiva sähkömoottori akustoineen maksoi asennettuna noin 9 000 euroa.

Molemmat ovat melkoisia sijoituksia, kun itse veneen hinta on tuskin remontin tasolla. Panostukseen kannusti se, että Avance 245 on yksi kokoluokkansa kiitetyimpiä veneitä. Omistajiensa päivä- ja retkipurjehduksiin se sopii niin hyvin, että remontin hinnalla tuskin olisi löytynyt parempaa. Varovaisia säästötoiveita he asettavat väheneviin huoltokuluihin, mutta tärkeämpiä ovat jo ensimmäisellä kaudella todetut edut. Sähkömoottori on luotettavampi, helppokäyttöisempi, äänetön, hajuton ja ympäristöystävällinen.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X