Tilaa
Testit

Käytetty vene: Aphrodite 25 – Kohtuus kaikessa

Aphrodite 25 on pienen perhepurren ominaisuuksien kiteytys. Se purjehtii ja majoittaa tyydyttävästi samalla, kun ylläpidon ja huollon kulut sekä vaivat pysyvät maltillisina.

21.04.2024

KirjoittajaPasi Nuutinen

KuvaajaKari Wilén

Alle yhdeksän metrin asuttavat purret 1970–80-lukujen taitteesta ovat nykyisin ehkä kiinnostavin venetyyppi käytettyjen markkinoilla. Ne tarjoavat parasta vastinetta rahalle monestakin syystä.

Niitä tehtiin paljon sekä malleina että yksilöinä, joten valikoima on runsas ja hinnat hyvinkin edullisia. Kymppitonnilla löytyy sopiva varmasti, reilusti sen allekin pääsee, kun jaksaa etsiä. Aikanaan kokoluokka katsottiin vähintään keskisuureksi, joten ne piti tehdä ja varustella vähintään kohtalaisen laadukkaasti.

Ne ovat helposti ja vähällä voimalla käsiteltävissä, joten ne sopivat yhtä hyvin aloittelijoille kuin jäähdyttelijöille. Purjehdusominaisuuksiin on monesti panostettu kunnolla, sillä tapana oli tuoda uutuudet markkinoille isoissa vartti- ja puolitonnarikisoissa hankitun menestyksen myötä.

Eikä niille ole, eikä todennäköisesti enää koskaan tule, vastaavia uusia pursia vaihtoehdoiksi. Sellaisia on yksinkertaisesti mahdoton valmistaa nykypäivänä alle useiden kymmenien tuhansien tuotantokustannuksia, jolloin ne eivät enää käy kaupaksi. Kokeiltu on, eikä toimi, ovat useat veistämöt kertoneet.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X