Tilaa
Testit

Käytetty: Sunwind 20 – Veneretkeilyn ytimessä

Purjehduksen suosio kasvoi 1970-luvulla edullisten, helposti käsiteltävien ja yöpymiskelpoisten veneiden myötä. Sunwind 20 on kirkas kaiku yksinkertaisemmista ajoista.

26.05.2022

Kirjoittajaja kuvat pasi nuutinen

Näitä kutsuttiin matkapursiksi aikoinaan. Määritelmään riitti muutama makuusija kovan katon alla, auttava keittomahdollisuus ja enemmän helppoon käsittelyyn kuin tehokkaaseen trimmaukseen tähtäävä riki.

Ja sitten oli uusi materiaali, lasikuitu. Se ja sarjavalmistus toivat uudet veneet tavallisen duunarin saataville tavalla, johon puuveistämöt eivät koskaan pystyneet.

Noin kuusimetrisiä pursia tulvi markkinoille. Pelkästään pohjoismaisia valmistajia esiintyy ajan katalogeissa toista tusinaa.

Sunwind 20 oli lajissaan sekä myynti- että arvostelumenestys. Syitä siihen on helppo löytää edelleen. Laiturissa, nykyveneiden välissä se näyttää kovin vaatimattomalta, mutta sympaattinen ilme houkuttaa kyytiin. Vesillä arvostus veneen ominaisuuksia kohtaan kasvaa nopeasti.

Nostimien lukot ovat ruffin päällä. Vahvan työasennon purjeiden nostoon saa avotilan etuosassa, toinen jalka portaikossa. Purjeet ovat 20-jalkaisessa veneessä niin pienet, ettei nostossa tarvitse vinssien apua.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X