Tilaa
Testit

Käytetty: Greenline 33 – Oikean laivan näköinen

Greenline nousi otsikoihin hybridimoottoreillaan, mutta paremmin aikaa on kestänyt poikkeuksellisen runkomuodon tarjoama mukavuus ajossa ja asumisessa.

17.08.2022

Kirjoittajaja kuvat pasi nuutinen

Analysoi tässä nyt sitten ajo-ominaisuuksia!

Greenline 33 toimii vesillä niin suoraviivaisen helposti, että sen käytöksestä on jokseenkin mahdoton kaivaa esiin sanottavaa. Syinä ovat runkomuodon, moottoritehon ja käyttötarkoituksen kolmiyhteys.

Koko Greenline-brändi sekä sitä rakentava Seaway-veistämö ovat slovenialaisen, etenkin purjeveneistä tunnettujen Japec ja Jernej Jokopinin suunnittelutoimisto J&J:n luomus. Tavoitteena oli erittäin pienellä kulutuksella kulkeva matkavene.

Rungon etu- ja keskiosa on muotoiltu purjevenemäisesti hyvin vettä halkaisevaksi, perää on levennetty voimakkailla palteilla kantamaan venettä runkoaaltonsa päällä, ja noin kaksi metriä ennen perälautaa palteiden sisäpuolella on kiintoevät torjumassa uppoumanopeuksille tyypillistä rullausta.

Hitaassa matkavauhdissa tarkoitus oli käyttää sähköpropulsiota, jonka akut lataa dieselmoottori. Sen voimaa käytettäisiin suoraan, kun tarvittaisiin pidempää toimintamatkaa tai puoliliu’un nopeusaluetta. Jälkimmäistä kaivataan harvoin, kun veneen tilat ja olemus on suunnattu pienen porukan rauhalliseen risteilyyn maisemista nauttien.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X