Tilaa
Testit

Käytetty: Bella Falcon 26 Fantino – Maltilla nautittava

Matkaveneen sovittaminen urheilulliseen runkoon on haastava tehtävä suunnittelijalle, osoittaa Bella 26 Falcon. Käyttäjälle lopputulos voi olla oiva, kun vain osaa erottaa jyvät akanoista.

25.02.2022

Kirjoittajaja kuvat pasi nuutinen

Bella 26 Falcon on erityisessä maineessa kuopiolaisvalmistajan historiassa. Sillä on poikkeuksellisen vakaa kannattajakunta, joka mielellään muistuttaa veneen olevan Renato Molinarin, yhden kaikkien aikojen menestyneimmän kilpa-ajajan suunnittelema.

Niin se onkin, vedenalaisen rungon osalta. Kuinka paljon asiasta on hyötyä perheluokan matkaveneessä, on monisyisempi kysymys.

Lähtökohtana oli Molinari Falcon 26, kahdelle tehokkaalle moottorille suunniteltu päiväristeilijä. Se oli tarkoitettu vauhdikkaasta ajosta nautiskeluun, mutta ei ratakilpailuihin.

Bella taas tavoitteli alusta asti matkavenettä, jonka suojaisuus riittää mukavaan asumiseen pohjoisen vähemmän viihtyisissä keleissä. Runkoon lisättiin pitkä ja korkea kansi, suuri ajohytti sekä runsas sisustus. Ne muuttivat kokonaisuutta perusteellisesti.

Bellan vesilinjaa levennettiin, jolloin Molinarin syvän V-pohjan 23 astetta loiveni 19 asteeseen palteista mitattuna. Uppouma on suurempi, painopiste korkeammalla ja taaempana ja teho/painosuhde on paljon heikompi. Matkaveneelle taloudellisuus on huippunopeutta tärkeämpi tavoite.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X