Tilaa
Testit

Käytetty: Bella 440 TL – Riemua pikkurahalla

Pienet tuulilasiveneet ovat huokeita hankkia, helppoja kunnostaa eikä niiden tarjoama hauskuus ole lainkaan vähäisempää kuin suurempien sukulaistensa.

03.04.2023

Kirjoittajaja kuvat Pasi Nuutinen

Pienet, matalat tuulilasiveneet olivat suuressa suosiossa 1970-luvun alusta seuraavan vuosikymmenen alkupuolelle. Sittemmin ne ovat häipyneet tuotannosta jokseenkin täysin. Suuremmat, isojen konetehojen daycruiserit ovat vallanneet markkinoilta niiden paikan.

Kehitys sinänsä osoittaa, ettei venetyypin viehätys ole hävinnyt mihinkään. Kun vesiltä haetaan rentoa, huoletonta hurvittelua ja pieniä piknikkejä, vähällä vaivalla ja ilman sen syvällisempää merihenkisyyttä, tässä on siihen väline. Rikastuneessa maassa vain lelujen hinta on saanut nousta.

Tuon ajan venemerkkien ja -mallien runsaus on hämmentävä. Pienet veistämöt tuottivat joskus hyvinkin lyhyiksi jääneinä sarjoina veneitä, joista useimmat elävät enää vain seniorien muistoissa.

Bella 440 sekä kuuluu että ei kuulu tuohon joukkoon. Valmistaja oli vielä 1980-luvun alussa reipasvauhtinen kommandiittiyhtiö, joka vasta oli kasvamassa maan suurimmaksi, monia merkkejä tuottavaksi konserniksi. Siksi mallinimi on on toistunut muissakin Belloissa kuin tässä esitellyssä varhaisversiossa.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X