Tilaa
Uutiset

Kaupunkisoutuvenepalvelu tulossa Espooseen ennen juhannusta

Vuokravenevälittäjä Skipperi aloittaa kaupunkiveneiden tarjoamisen Espoossa. Tarkoitus on saada uusia ihmisiä kiinnostumaan veneilystä.

31.05.2018

KirjoittajaTomi Peurakoski

KuvaajaValmistaja

Espoossa lanseerataan ennen juhannusta uusi kaupunkisoutuvenepalvelu. Vuokraveneiden välittäjänä tunnettu Skipperi haluaa tällä lisätä ihmisten kiinnostusta veneilyyn.

”Kun teimme asiakastutkimuksen, selvisi, että yli puolet vastanneista ei ollut koskaan vuokrannut venettä venevuokraamoista aikaisemmin. Heitä pitäisi saada aktivoitua helpommin vesille veneilemään helpolla tavalla. Ison veneen käyttöön pitää olla taidot ja tiedot aivan eri luokkaa, kuin jos lähdet soutuveneellä soutamaan”, Skipperin perustaja Kristian Raij kertoo.

”Espoon kaupunki ilahtui ajatuksesta ja aloitimme yhteistyön heidän kanssaan. Aloitamme Espoossa ja katsomme, kuinka isoksi projekti kannattaa laajentaa.”

Kaupunkiveneitä on suunnitteilla neljään paikkaan Espoon Rantareitin varrelle: Keilaniemen Vesiurheilukeskus Laguuniin, Otsolahteen, Café Mellstenin kupeeseen Haukilahteen sekä Nokkalan Majakalle.

Kaupunkiveneen käytön hinnasta ei ole vielä varmuutta. Ne ovat joko ilmaisia tai niiden käytöstä peritään pieni maksu. Veneiksi on valittu Terhi 440 -soutuveneet, joita tulee rannoille yhteensä 8–11 kappaletta. Valinta perustuu veneen vakauteen. Kristian Raijn mukaan liian kiikkeriä soutuveneitä ei haluttu hankkia. Alustavien kaavailujen mukaan veneen laina- tai vuokra-aika olisi kerrallaan kaksi tuntia.

Käytännössä asiakas tunnistautuu Skipperi-sovelluksella, menee kaupunkiveneen lähelle ja varaa veneen puhelimellaan nappia painamalla. Lähistöllä olevasta kahvilasta voi noutaa itselleen airot ja pelastusliivit. Ainakaan ensi alkuun veneitä ei voisi varata etukäteen esimerkiksi seuraavalle päivälle. Tarkoituksena on saada uudet ihmiset kiinnostumaan veneilystä matalalla kynnyksellä. Kiinnostuksen kasvaessa he voisivat testata uutta harrastustaan esimerkiksi vuokraamalla isomman veneen ja myöhemmin ostamalla itselleen oman veneen.

Lue myös nämä

X