Tilaa
Uutiset

Kaskealasta Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n puheenjohtaja

28.11.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Pepe Korteniemi

​Purjehtijaliiton ja Veneilyliiton toiminnot yhdistävän liiton puheenjohtajana aloittaa vuoden 2011 alussa amiraali Juhani Kaskeala.

Suomen Purjehdus ja Veneilyn historian ensimmäisessä syysliittokokouksessa molempien liittojen jäsenseurat päättivät uuden liittohallituksen kokoonpanosta ja muista luottamushenkilöistä.

– Purjehtijaliiton ja Veneilyliiton yhdistäminen tarjoaa entistä paremmat mahdollisuudet tukea kansalaisten veneilyharrastuksia. Tavoitteenamme tulee olla hyvän veneilykulttuurin ja -turvallisuuden vahvistaminen. Pidän lähes isänmaallisena velvollisuutena olla mukana lisäämässä kansalaisten liikunta- ja urheiluharrastuksia. Yhdistymisvaihe on erityisen tärkeä, ja haluan siksi olla mukana vaikuttamassa. Yhdistymisen tavoitteina ovat kustannustehokkuuden lisääminen ja edunvalvonnan edistäminen. Ne ovat kannatettavia ja realistisia päämääriä. Uskon kaikkien ymmärtävän, että yhdessä olemme voimakkaampia. Tarvitaan yhdessä tekemisen henkeä ja uutta toimintakulttuuria. On ymmärrettävä, että jokainen taho joutuu tekemään kompromisseja yhteisen hyvän ja suuremman kokonaisuuden eduksi, amiraali Juhani Kaskeala kertoo.

Yksimielisesti valitun puheenjohtajan laaja-alaisesta merenkulkija- ja johtajataustasta on merkittävää etua, kun juuri nimetyn hallituksen tavoitteena on kehittää vahva ja aktiivinen lajiliitto seurojen tueksi.

– Tuon mukanani erinomaiset viranomaiskontaktit sekä poliittisen ja elinkeinoelämän verkoston liiton edunvalvonnan tueksi. Turvallisuuskoulutus, hyvä veneilykulttuuri ja nuorisotoiminta ovat painopistealueitamme. Myös huippu-urheilulla on tärkeä roolinsa esikuvien luojana ja lajin tunnettuuden edistäjänä. Haluan kuitenkin nähdä purjehduksen ja veneilyn entistä laajemmin koko kansan harrastuksena, hän toteaa.

Liittohallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin Purjehtijaliiton entinen puheenjohtaja Hannu Salo Lahden purjehdusseurasta.

– Kymmenen vuotta Purjehtijaliiton hallituksessa sekä viimeisen vuoden yhdistymistyöryhmätyöskentely ovat antaneet kokemus- ja näkemystaustan, joka mahdollistaa puheenjohtajan tukemisen uuden liiton käynnistämisessä. Oma tavoitteeni on, että saamme mahdollisimman pian rakennettua terävän ja määrätietoisen strategian, siihen liittyvät selkeät tavoitteet, ja organisoiduttua sen mukaisesti, Hannu Salo listaa.

Syysliittokokouksen päätöksentekoon osallistui Purjehdus ja Veneilyn 378 jäsenseurasta yhteensä 148 seuraa, jotka edustavat yhteensä noin 41.500 suomalaista purjehtijaa ja veneilijää.

Kuva: Purjehtijaliitto/Pepe Korteniemi
Lähde: Purjehtijaliiton tiedotus

Lue myös nämä

X