Tilaa
Uutiset

Kalan oikea käsittely on tärkeää

30.06.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Anssi Uitti

Kotimainen itse pyydetty kala on tuoreinta ja ekologisinta mitä pöytäänsä voi saada.

Kalatalouden Keskusliitto muistuttaa, että kesän lämmössä kala pilaantuu helposti. Tuoreen kalan oikea käsittely on nyt erityisen tärkeää.

– Kesällä kalastaessa tulee muistaa auringon vaikutus saaliiseen. Hellesää pilaa kalan hyvin nopeasti, ellei saalista käsitellä oikein, muistuttaa kalastusbiologi Malin Lönnroth Kalatalouden Keskusliitosta.

Tainnuta, verestä, perkaa ja jäähdytä

– Kun kala on saatu, tulee se tainnuttaa mahdollisimman nopeasti, Lönnroth jatkaa.

– Napakan puukalikalla kopautuksen jälkeen kala tulee verestää. Paras tapa on katkaista kalan kidusvaltimo. Lämpimässä kesäsäässä kalan perkaus ja viileään saaminen edistää huomattavasti kalan säilyvyyttä ja sen myöhempää kelpoisuutta ruokapöytään.

Lisää kalan perkauksesta ja käsittelystä

Videoleikkeitä eri kalalajien käsittelystä

Lähde: Kalatalouden Keskusliitto
Kuva: Anssi Uitti

 

Lue myös nämä

X