Tilaa
Uutiset

Junioriveneilijät kesäkouluun

03.05.2011

KirjoittajaAuli Irjala

Kiti Westerback

Suomen 350 veneseurasta 50 on ilmoittanut Suomen Purjehdus ja Veneilylle järjestävänsä tulevana kesänä juniorikoulutusta. Lasten veneilykoulutus on venekerhojen harteilla, sillä purjehduskoulujen kurssit on tarkoitettu yli 14-vuotiaille.

Tarjolla on sekä usean päivän saaristoleirejä että päiväkursseja seuran satamassa. Tavoitteet vaihtelevat jäsenhankinnasta ja harrastuksen ylläpidosta tulevien kilpapurjehtijoiden kasvattamiseen. Koulutuksiin voivat osallistua myös seuran ulkopuoliset. Lasten kurssit on yleensä tarkoitettu 7-12 -vuotiaille, teini-ikäisille on tarjolla koulutusta omissa ryhmissään.

Lapset opettelevat vesillä liikkumisen, purjehduksen ja merimiestaitojen alkeita. Käytännössä harjoitellaan jollapurjehdusta ja taitoajoa kumiveneellä. Pelit, leikit ja yhdessäolo ovat tärkeä osa toimintaa varsinkin leireillä. Kokemuksen karttuessa mukaan tulevat säännöt, taktiikka ja pitkäjänteinen harjoittelu sekä taitojen kehittäminen.

Optimistijolla ja Zoom8 sopivat parhaiten lasten purjehdusopetukseen, nuorten kursseille myös E-jolla ja Laser Radial.

Junnutoiminnan aloittamiseksi seurat voivat tilata liitosta Veneilykoulun, johon kuuluu muutaman Optarin, Zoomin ja kumiveneen lisäksi kaksi ohjaajaa.

– Emme kuitenkaan voi toteuttaa koulutusta seuran puolesta, vaan pyrimme antamaan työkalut seuran omavaraiseen toimintaan, kertoo liiton juniorikoulutuksesta vastaava Matilda Ajanko.

Kaudessa toteutetaan 5-6 Veneilykoulua.

Toinen vaihtoehto on tutor-palvelu, jossa koulutus ja sen tavoitteet suunnitellaan yhdessä, mutta toteutus on seuran vastuulla. Liitto järjestää myös junioriohjaajakoulutusta.

Lisätietoa junnukoulutuksesta sekä lista kesäkursseja järjestävistä seuroista löytyy liiton sivulta.

 

Lue myös nämä

X