Tilaa
Uutiset

Junioripurjehtijoiden PM: Suomi Zoom-luokkien kärjessä

21.07.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Juniorien PM 2010 Juulia Toroi 

Sää oli kaunis ja lempeä lounastuuli rypytti latua mukavasti Helsingin Kruunuvuorenselällä, Zoom 8-luokan rata-alueella. Paikalliset pursiseura NJK ja BS pyörittivät kisoja hyvällä vauhdilla. Tiimikoutsit ja kannustusjoukot kumiveneineen antoivat tukea ja lisäsivät turvallisuutta.

Juniorien PM 2010 Victor Silén

Sinivalkoisia värejä puolustivat hyvin Victor Silén ja Julia Toroi voittaen ryhmänsä kirkkaasti. Victorin perässä seurasi Tanskan David Sander ja Norjan Eirik Gramnäs. Juuliaa varjosti tanskatar Helene Melde Gjerde ja joukkuetoveri Noora Ruskola.

Juniorien PM 2010 Optimistit

Optimistien kilpailut ajettiin Liuskasaaren edustalla. Aamulla tuuli oli pirteä, mutta lopahti illan tullen. Helteessä monen purjehtijan keskittyminen alkoi herpaantua. Lähtöhässäköissä kilpailun johto joutui turvautumaan mustaan lippuun, joka aiheutti kahdeksan veneen hylkäämisen. Loppusuoralla kesti aikansa saada kaikki veneet yli maaliviivan.

Ruotsalaisten taistelutahto säilyi parhaiten kuviokellunnassa. Oliver Österberg nappasi poikien kärkisijan, Emma Fridolfsson otti tyttöjen ryhmän ykkössijan.

Suomalaisten mielestä ”keli oli liian laimea”. Tylsistymisen voi selvästi nähdä päivän tuloksista. Paras sinivalkoinen poika on 16:s (Jacob von Koskull), paras tyttö 17:s (Jemina Lehto).

Torstain tilauksessa lukee ”kovempia tuulia ja extreme-meininkiä.”

Lisätietoja

Kuvat ja lähde: Henry Ericsson

 

Lue myös nämä

X