Tilaa
Uutiset

Jeanneau Sun Odyssey 350 – Suosikin seuraaja

31.12.2023

Kirjoittajapasi nuutinen

Yli tuhat kappaletta kymmenessä vuodessa myyneelle Odyssey 349:lle esitellään seuraaja keväällä, kun Jeanneau julkistaa Sun Odyssey 350:n perhepursimallistonsa pienimmäiseksi. Suunnittelu on edelleen Lombard Yacht Designin käsialaa, ja vaikutteita on otettu sarjan uudemmista ja suuremmista malleista.

Silmiinpistävin on ”walk-around” -sivukansien tuominen tähän asti pienimpään veneeseen. Tuplarattien takaa pääsee helposti kulkemaan kohti keulaa, kun sivukannet laskeutuvat perässä avotilan turkin tasoon. Kaikki jalukset tulevat vinsseille rattien eteen, mutta nostimet ja reivit jäävät ruffin reunalle, joten aivan vapaaksi köysistä ei matkustamo jää.

Runko on nykytyyliin leveillä palteilla varustettu sisätilan kasvattamiseksi. Keulakajuutta on siten leveä, salonki väljä ja valinnan mukaan yhdessä tai kahdessa peräkajuutassa täysmittaiset parivuoteet. Jälkimmäisessä tapauksessa päätoiletti portaikon paapuurin puolella menettää erillisen suihkutilan.

Uppouma on jaettu melko konservatiivisen keskipainotteisesti. Odysseyn tyylin mukaan 350 pyrkii yleispätevyyteen mieluummin, kuin erityisesti sporttisuuteen tai avomerihenkeen. Siksi kölivaihtoehtojakin on kahden eri syvyisen (1,98 ja 1,49 m) kiinteän lisäksi taittuva.

Rikejä on vain yksi, mutta nyt vakioksi tuleva keulapuomi innostaa nostamaan suorituskykyä lisäämällä avotuulipurjeiksi coden ja genaakkerin. 30° viistottujen saalinien tukemassa mastossa ei ole peräharusta, joten myös leveähuippuiselle isopurjeelle on tilaa.

 Jeanneau.com

Aquastore.fi

Jeanneau Sun Odyssey 350

Lue myös nämä

X