Tilaa
Jutut

Itämeripäivää vietetään huomenna torstaina kautta maan

Myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö toivottaa tervehdyksessään hyvää Itämeripäivää kaikille ja pitää asiaa tärkeänä.

26.08.2020

KirjoittajaJukka Hiiro

Huomenna torstaina vietetään jälleen Itämeripäivää. Viime syksynä lanseeratun Itämeripäivän taustalla on John Nurmisen Säätiö, ja itse päivän tavoitteena on sekä innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme että tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi.

Juhlallisuuksien ohessa tavoitteena on lisätä tietoa niin meren monimuotoisesta luonnosta kuin merikulttuurista ja -historiastakin.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toteaa Itämeripäivän tervehdyksessään, että Itämeri ansaitsee oman nimikkopäivän, ja toteaa muun muassa myös, että Itämeripäivä onnistuu yhteisvoimin, ja kaikki voivat siihen osallistua omalla tavallaan.

”Kiitän John Nurmisen Säätiötä aloitteesta. Toivotan Itämeripäivän toteuttajille ja kumppaneille menestystä inspiroivan Itämeripäivän rakentamisessa ja kaikille hyvää tulevaa Itämeripäivää”, Niinistö toteaa.

Itämeripäivä alkaa aamunavauksella Helsingin Esplanadin puistossa torstaiaamuna kello 8.30. Lähetyksen tapahtumasta voi katsoa täältä. Luvassa kaikille avoimessa keskustelutapahtumassa on muun muassa Helsingin kaupungin pormestari Jan Vapaavuorenen ja John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardtin avaussanat. Merellisen musiikkiesityksen tarjoilee puolestaan nuorisokuoro Vivace.

Videotervehdykset saadaan myös Tallinnasta ja Tukholmasta, kun Tallinnan pormestari Mihhail Kõlvart, Ruotsin ympäristöministeri Isabella Lövin ja Tukholman pormestari Anna König Jelmyr tervehtivät Itämeripäivän viettäjiä. Myös monien muiden muassa Suomen ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen on lupautunut paikalle keskustelemaan aiheesta ”Ympäristöministerin Itämeri”.

Muita Itämeripäivän tapahtumia ja tekoja eri puolilla maata löydät muun muassa täältä.

Lue myös nämä

X